La Festa Major Alternativa repeteix ubicació amb una programació feminitzada i per a tothom


  • Comparteix:

Cartell de la 10a edició

Cartell de la 10a edició

La 10a edició de la Festa Major Alternativa (FMA) tornarà a celebrar-se al parc de 'l'Scalextric', a la cruïlla entre la Rambla del Celler i el passeig de Francesc Macià, durant quatre dies. La iniciativa, que tindrà lloc entre el 28 de juny fins a la matinada de l'1 de juliol, oferirà una programació per a totes les edats i actuacions protagonitzades per dones. Enguany, es presenta sota el lema '10 anys lluitant contra l'absurd' i amb el Sindicat de Llogaters, el Comitè de Vaga i el CDR Sant Cugat, com a pregoners.

El pregó donarà el tret de sortida a la FMA el dijous a les vuit de la tarda. La programació la completen una gran quantitat de concerts, sobretot de grups locals i formats per dones, activitats familiars, tallers, vermuts musicals, àpats populars i el tradicional concurs de truites i la batalla de penyes. Una de les novetats és l'espai de petit format, Cúpula del tro, que posa en pràctica el model de festa de gestió comunitària i dilueix les barreres entre organitzadors i consumidors.

La membre de l'Assemblea de la Festa Major Alternativa Anna Sala explica que l'evolució de la festa també ha fet que reforcin tant les activitats com la campanya contra la detecció de comportaments masclistes.

Anna Sala

El fet que creixi la festa també la pot posar en perill. Intentem que sigui una festa segura per a tothom, on tothom s'ho pugui sentir còmode. Paral·lelament que hagi crescut també hem potenciat coses com el protocol i les activitats familiars, que l'any passat van ser un èxit.


El lema '10 anys lluitant contra l'absurd' també fa referència a la campanya política engegada per denunciar i assenyalar, de manera irònica, problemàtiques del model de ciutat de 'Smart city' de Sant Cugat com, diuen, la corrupció, l'excés de càmeres de videovigilància, la manca d'espais per a les entitats i la presència de publicitat masclista a l'espai públic. Una denúncia que han recollit en un manifest.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.