Sant Cugat tindrà un premi literari de narrativa


Temes relacionats

La CUP-PC proposa la creació d'un premi literari de narrativa catalana a Sant Cugat (11/jun/18)


  • Comparteix:

El premi vol fomentar la lectura i l'escriptura entre els santcugatencs / Foto: Localpres

El premi vol fomentar la lectura i l'escriptura entre els santcugatencs / Foto: Localpres

La ciutat tindrà un premi literari de narrativa que vol seguir l'estela, en ser referent al país, del Premi de Poesia a la memòria de Gabriel Ferrater. És per això que tots els partits, tret de Cs i el regidor no adscrit Dimitri Defranc, han a favor de la moció de la CUP-PC, el PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i ICV-EUiA. El Consell de Cultura serà l'encarregat de configurar el premi i la seva dotació econòmica.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



La creació del guardó, proposta original dels cupaires i esmenada pel govern, es fa amb la voluntat de fomentar la lectura i l'escriptura entre els santcugatencs. El certamen pretén també ser una cita de referència en les zones de parla catalana.

El debat entre què és narrativa catalana i narrativa en català ha capitalitzat el debat entre els proposants i Cs, el PSC i el PP. El regidor taronja Sergio Blázquez ha recordat que la ciutat no té cap certamen literari en llengua castellana.

Sergio Blázquez

El castellà és molt utilitzat pels santcugatencs. Tenim premis fins i tot en anglès, però no en castellà.


El regidor anticapitalista, Ignasi Bea, ha aclarit que es tracta d'un concurs en llengua catalana, però que estan oberts a aprovar en el futur concursos en castellà.

Ignasi Bea

Es podien haver fet esmenes. Votin el que creguin i endavant amb el premi!


L'enèsima picabaralla entre Bea i Defranc
Ignasi Bea i Dimitri Defranc han protagonitzat un nou enfrontament. En el debat del punt, Bea s'ha negat a respondre una intervenció de Defranc al qual ha titllat de 'regidor trànsfuga', cosa que Defranc ha interpretat com un insult del regidor de la CUP al qual ha qualificat de 'violent'. Bea ha criticat 'la imparcialitat' de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha mediat entre els dos i ha demanat deixar els temes personals fora del ple. Bea s'ha mostrat cansat per una situació per la qual se sent 'menystingut'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.