El ple de Sant Cugat reclama un cop més la llibertat dels 'presos polítics'


  • Comparteix:

L'acte de suport als 'presos polítics' d'aquest gener a Sant Cugat

L'acte de suport als 'presos polítics' d'aquest gener a Sant Cugat

L'alliberament dels líders d'Òmnium i ANC, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com el dels consellers destituïts, ha tornat a ser una de les reivindicacions del ple municipal. La moció presentada pel PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES, amb el suport de la CUP-PC, ICV-EUiA i els dos regidors no adscrits, condemna que els polítics i activistes encara estiguin en presó preventiva acusats dels delictes de rebel·lió, malversació de fons públics i desobediència pel Tribunal Suprem (TS).

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



El PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES han compartit el temps de defensa de la moció per escenificar la unitat dels dos grups en aquest assumpte, per al qual han remarcat que presentaran les mocions i iniciatives 'que calgui'. Els dos grups han posat en dubte la separació de poders a l'Estat espanyol i han reclamat la llibertat dels polítics a la presó. La portaveu republicana, Mireia Ingla, ha alertat que s'estan vulnerant 'els drets de les famílies' mantenint-los a presons madrilenyes.

Mireia Ingla

No només es vulneren els seus drets, sinó també els de les seves famílies. No només estan empresonades injustament, sinó que ho estan molt lluny de casa seva.


ICV-EUiA i els dos regidors no adscrits han donat suport a la moció. El PP, Cs i el PSC hi han votat en contra. Els populars, de la mà del portaveu, Álvaro Benejam, han fet una crida a l'autocrítica entre els independentistes i els ha conminat a 'analitzar si s'han comès o no delictes de malversació i desobediència'.

Álvaro Benejam

No hem vist cap reflexió sobre si hi va haver desobediència o malversació, qüestions que, al nostre entendre, són molt poc discutibles. Potser caldria un gest de les persones empresonades reconeixent-ho.


La regidora de Cs, Múnia Fernández-Jordán, d'altra banda, ha expressat el seu 'respecte' per les decisions judicials, mentre que el portaveu socialista, Pere Soler, ha assegurat que l'Ajuntament no s'hauria de pronunciar en aquest tema, ja que parlar-ne l''allunya' dels ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.