El PP i Cs, sense suports per reprovar les piulades del president Quim Torra

Els partits independentistes han lamentat la falta d''autocrítica' per part dels proposants


  • Comparteix:

El president de la Generalitat, Quim Torra / Foto: ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra / Foto: ACN

El PP i Cs no han aconseguit prou suports perquè Sant Cugat reprovi oficialment les piulades i articles que van acaparar l'opinió pública quan Quim Torra va ser investit president de la Generalitat. Al ple d'aquest dilluns, el PSC s'ha sumat a la proposta, però les abstencions d'ICV-EUiA i dels dos regidors no adscrits i la negativa del PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC i ERC-MES l'han tombada.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



Tots els grups municipals han coincidit a l'hora d'assenyalar que els comentaris de Torra, que es van efectuar abans que fos un càrrec electe, van ser 'desafortunats' i que són reprovables. Des d'ERC-MES i la CUP-PC s'ha criticat, sobretot, l'emissor de la moció. Ho han verbalitzat les portaveus Mireia Ingla i Núria Gibert.

M. Ingla / N. Gibert

La moció la presenta un partit que reprimeix, censura, que té presos polítics. / Seria una moció impeclable si hi hagués autocrítica. És una moció tramposa.


Els grups independentistes han lamentat que els grups proposants no facin autocrítica, en el sentit que membres dels seus partits també han fet comentaris que han pogut resultar ofensius. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha insistit en el fet que el text apel·lava a la voluntat de fomentar el respecte.

Álvaro Benejam

La moció és sobre el respecte que s'ha de mantenir al ple i fora del ple.


Així, Sant Cugat rebutja la idea que les piulades i articles de Torra siguin constitutius d'un delicte d'incitació a l'odi o discriminació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.