Les àrees d'aparcament verda i blava tornen a generar debat al ple


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una de les zones blaves noves

Imatge d'arxiu d'una de les zones blaves noves

La implantació de noves àrees verda i blava d'aparcament de pagament ha tornat a protagonitzar un debat entre els grups municipals del ple. Arran d'una moció de Cs que proposava la restitució com a zones de lliure aparcament les places convertides en zona blava amb la implantació de l'àrea verda, els partits s'han posicionat sobre aquesta mesura. La proposta, que ha estat qualificada de 'populista' per bona part dels grups, ha estat finalment rebutjada amb els vots en contra del PDeCAT, la CUP-PC, ICV-EUiA, el PSC i els dos regidors no adscrits. Cs, ERC-MES i el PP han donat suport al text.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



- Dimitri Defranc, regidor no adscrit, s'ha posicionat en contra en considerar que la implantació requereix de més temps i persegueix el propòsit de desincentivar l'ús del vehicle privat.

- El PP veu un problema per a la gent que treballa a la zona i creu que la mesura s'ha aplicat massa de cop.

- El PSCha valorat la creació d'aquestes noves àrees como una bona mesura per treure cotxes del centre de la ciutat.

- ICV-EUiA s'ha mostrat contrària a la proposta de Cs, que ha titllat de 'populista'. Els ecosocialistes han defensat l'aposta pel transport públic i han demanat més temps per analitzar la implantació d'aquestes zones d'aparcament de pagament.

- ERC-MES, tot i donar suport a la moció, s'han desvinculat dels motius de Cs. Per als republicans, cal eliminar les noves places de zona blava perquè s'han creat sense consens i han reclamant la creació de l'àrea vermella.

- Cs, proposant de la moció, ha xifrat en 200 les places que han passat a ser d'àrea blava, una mesura que pel seu poc ús ha qualificat de 'fracàs'. Aquest fet, diu la formació perjudica els treballadors, els comerciants i els veïns.

- La CUP-PC també hi veu populisme en la proposta de la formació taronja i ha reclamat esperar als resultats de l'estudi d'impacte.

- El PDeCAT-Demòcrates ha insistit en què la mesura s'anirà ajustant a la realitat i ha justificat la creació de les noves places de zona blava 'per no ofegar els comerciants'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.