La CUP-PC empeny cap a la municipalització de l'aigua davant el 'poc control' del servei


Temes relacionats

La CUP-PC vol convocar una consulta a Sant Cugat sobre la remunicipalització de l'aigua (24/mar/17)

La CUP-PC vol que les inversions de Sorea siguin tractades i aprovades al ple ( 7/feb/16)

Sant Cugat estudiarà la municipalització de la gestió del servei de l'aigua (20/jul/15)


  • Comparteix:

Núria Gibert, en roda de premsa aquest dimarts

Núria Gibert, en roda de premsa aquest dimarts

La CUP-PC insta l'equip de govern a posar fil a l'agulla a la municipalització del servei d'abastament d'aigua, prestat a Sant Cugat per l'empresa Sorea en una concessió pública que finalitza d'aquí a un any. La formació alerta de la manca de control de l'administració en el servei i la lentitud en el compliment dels compromisos aprovats pel ple com l'estudi de la internalització de la gestió i obrir el debat a la ciutadania. Per això els cupaires reclamen convocar una audiència pública, eliminar els patrocinis de Sorea a l'Ajuntament i es proposen per presidir la comissió de l'aigua per esclarir en quines condicions es presta el servei i avançar cap a una municipalització que creuen beneficiarà els ciutadans.

Fa tres anys que el ple municipal va aprovar la moció i la CUP-PC denuncia els continuats retards, la falta d'informació i el ball de xifres. Segons ha explicat la portaveu, Núria Gibert, en aquest temps s'han elaborat dues auditories externes que presenten diferents conclusions, fet que demostra el poc control de l'administració.

Núria Gibert

Costa dos auditories conèixer els números de l'empresa, tres anys de treball tenir una mínima informació. Sigui quin sigui el model és inadmissible que hi hagi tan poc control.


Així, Gibert ha explicat que d'una banda, un estudi encarregat per l'AMB per al període 2009 - 2015 conclou que Sorea hauria de pagar un milió d'euros a l'Ajuntament pel decalatge entre la valoració de l'empresa de les inversions executades i l'estimació del cost real. Una auditoria posterior, del període 2012-2016, xifra aquesta mateixa variació en mig milió d'euros que el consistori hauria de retornar a la concessionària. A més, ha afegit la portaveu, l'empresa ha destinat mig milió d'euros en patrocinis a l'administració, fet que respon a una estratègia d'imatge de l'empresa per contrarestar les campanyes a favor de la municipalització.

Davant aquesta situació, la CUP-PC reclama eliminar aquests patrocinis i es proposa per presidir la comissió de l'aigua. Una comissió de l'aigua que, ha dit Gibert, hauria d'activar la convocatòria de l'audiència pública ciutadana per abordar el model de gestió de l'aigua i, fins i tot, promoure una intervenció tècnica.

La portaveu s'ha mostrat convençuda que una bona anàlisi de la concessió i dels costos de la gestió demostrarà que la municipalització és la millor opció per als ciutadans.

Núria Gibert

És molt evident que serà més barat per als consumidors. És veritat que és un servei complex i molt gran.


Tot i així, els cupaires no descarten una pròrroga del contracte de concessió per poder implementar el nou model amb garanties.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.