Calvet defensa implantar la vinyeta a tota la xarxa viària davant l'anunci de Foment d'alliberar els peatges


Temes relacionats

Sant Cugat demana incloure els Túnels de Vallvidrera al futur sistema de vinyeta (18/set/17)

Conesa demana a la Generalitat que inclogui els Túnels de Vallvidrera en la supressió de peatges ( 6/jun/17)


  • Comparteix:

Calvet, en roda de premsa dijous passat / Foto: ACN

Calvet, en roda de premsa dijous passat / Foto: ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc Damià Calvet, ha defensat la implementació d'una 'vinyeta' de manera 'homogènia a tot el territori de Catalunya'. Davant l'anunci del ministeri de Foment de l'alliberament de les autopistes de peatge una vegada acabin les concessions, Calvet ha assegurat que la 'proposta' del govern català està 'molt elaborada', 'parlada' i 'a punt' per ser portada a la pràctica. La intenció de la Generalitat és suprimir tots els peatges i instaurar una tarifa plana per a tots els vehicles. El departament de Territori de l'anterior govern, però, va concretar en el seu moment que la mesura no incloïa el peatge dels Túnels de Vallvidrera.

Malgrat que prèviament el conseller de Territori, Josep Rull, no havia descartat implantar la vinyeta només a les vies de la Generalitat, Calvet ha dit que seria òptim que es fes de manera 'homogènia' perquè 'la xarxa viària no entén de competències entre administracions'.

Damià Calvet

La directiva europea s'ha començat a implementar en alguns països. La tenim molt estudiada per presentar-la al govern espanyol en breu. Volem aplicar-la a tot el territori.


El conseller ha afirmat que 'la pregunta no és si s'han d'acabar els peatges', 'sinó com es finançarà el manteniment, la gestió i la millora de la infraestructura viària'. A més, ha defensat que els recursos que aporti la vinyeta serviran per 'millorar el transport públic', així com per aplicar 'mesures' a favor de la sostenibilitat de la xarxa viària.

Al ple de setembre de l'any passat, Sant Cugat va instar el Parlament, arran una moció del PP, a suprimir el peatge dels Túnels de Vallvidrera i incloure aquesta via en el futur sistema de vinyeta. Es tracta d'una reivindicació històrica de la ciutat cap al departament de Territori.

La concessió del peatge dels Túnels de Vallvidrera finalitza el 2037 i la del peatge de les Fonts, al 2039.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.