Unir Can Magí i Coll Favà amb un itinerari per a bicis i vianants, el més votat dels pressupostos participatius

La participació cau dos punts percentuals respecte a la primera edició


Temes relacionats

Els nous pressupostos participatius amplien l'edat de participació i executaran un projecte a cada districte (17/oct/17)

Un local per a entitats de malalties neurològiques i més horts urbans, el més votat als pressupostos participatius (11/nov/16)


  • Comparteix:

Sant Cugat continua afegint kilòmetres al carril bici / Foto: Localpres

Sant Cugat continua afegint kilòmetres al carril bici / Foto: Localpres

Un itinerari per a bicicletes i vianants que connecti Can Magí i Coll Favà és, amb 1.430 vots, el projecte més votat de la segona edició dels pressupostos participatius. Es tracta d'un projecte de la categoria de Barris, dotat amb 80.000 euros. La proposta més votada en l'apartat de Ciutat, amb un pressupost de 300.000 euros, ha estat dotar d'ombra els parcs de Sant Cugat, amb 1.350 vots. De les 30 propostes finalistes, 10 es tiraran endavant amb dos milions del pressupost de 2018 i 2019. Els projectes s'han aprovat aquest dimecres al Consell de Ciutat, on s'ha valorat la participació d'un 6,21%, tot i la caiguda de dos punts percentuals respecte a l'anterior edició. En total han votat 4.460 persones.

Els ciutadans, amb els seus vots, han decidit els cinc projectes d'àmbit de ciutat i els cinc de districtes que s'executaran amb pressupostos de 300.000 euros (ciutat) i 80.000 (barris) per a cadascun.

Els projectes de Ciutat seleccionats són: espais d'ombra als parcs (1.350 vots), banys públics als parcs i als itineraris del bus (1.347 vots), un local per a entitats de suport de salut mental (1.346 vots), carril bici a les escoles públiques (1.334 vots) i energia solar amb finalitats socials (1.199 vots).

Els projectes de Barris seleccionats són: un itinerari per a bicis i vianants de Can Magí a Coll Favà (Centre Est - 1.430 vots), potenciar la zona esportiva del Parc Central (Centre Oest - 1.235 vots), una xarxa de camins pel bosc (la Floresta - 1.161 vots), un espai gastronòmic i cultural al casal ( Mira-sol - 811 vots) i un parc de tirolines per a infants (les Planes - 616 vots).

La CUP-PC i el PSC han remarcat la caiguda de participació, tenint en compte l'ampliació del cens i del període de votació. Són les valoracions dels portaveus Núria Gibert i Pere Soler.

N. Gibert i P. Soler

Em preocupa que havent augmentat el cens i el temps de votació hagi caigut la participació / Si hem augmentat l'edat de votació hem de cercar la motivació per votar d'aquestes persones.


De la seva banda, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha remarcat que s'ha buscat un vot 'més reflexiu i de 'qualitat'.

Carmela Fortuny

Aquests processos sempre es poden millorar. Hem de destacar que la participació que hi ha hagut ha tingut molt treball previ i és un vot de qualitat.


Més de la meitat dels vots s'han fet per Internet, a través de la plataforma Decidim.santcugat.cat, i l'altra part, en urnes. Una altra dada rellevant és que les Planes, amb un 8,38%, és el districte que més ha participat seguit de la Floresta (6,73%), Centre Est (5,95%), Mira-sol (5,33%), el Centre Oest (4,72%) i Valldoreix (2,5%).

Els pressupostos participatius s'han aprovat per unanimitat al Consell de Ciutat, que també ha servit per constituir la Taula de Pensionistes, que es reunirà cada tres mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.