El govern espanyol preveu que el trasllat dels 'presos polítics' es materialitzi en uns dies


Temes relacionats

El govern espanyol avaluarà l'acostament dels 'presos polítics' quan Llarena tanqui diligències (15/jun/18)

Llarena rebutja alliberar Romeva, Junqueras i Forcadell per risc de fuga i de reiteració delictiva (14/jun/18)


  • Comparteix:

Imatge de la presó d'Estremera / Foto: Diana Riba

Imatge de la presó d'Estremera / Foto: Diana Riba

El govern espanyol ja ha iniciat els tràmits per fer efectiu el trasllat dels 'presos polítics' a Catalunya, entre els quals es troba el santcugatenc Raül Romeva. L'executiu espanyol preveu que es materialitzi en uns 'dies', segons ha avançat el diari ‘El País’ i han confirmat a l’ACN fonts del ministeri de l’Interior, que asseguren que s’ha activat 'el protocol fixat' per a la seva reubicació a presons catalanes. La durada del procés, segons aquestes fonts, dependrà de qüestions burocràtiques, però en tot cas no s’allargarà. Institucions Penitenciàries ja ha demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena si té previstes noves diligències en sobre els líders independentistes un cop la Sala d’Apel·lacions del Tribunal Suprem va desestimar aquest dimecres els recursos presentats per les defenses i per VOX i va confirmar el processament per rebel·lió, malversació i desobediència dels 25 processats. Llarena ha notificat que no té 'cap raó processal' per no traslladar els presos.

La diligència dirigida a Pablo Llarena era el pas previ per al tràmit legal del trasllat dels empresonats, un cop el govern espanyol ja ha adoptat la decisió política de fer-lo efectiu. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va defensar el 18 de juny en la seva primera entrevista al càrrec que era 'raonable' que un cop es tanqui la instrucció Institucions Penitenciàries faci efectiu aquest trasllat.

Institucions Penitenciàries ja ha demanat un informe per acreditar la vinculació familiar dels nou presos a Catalunya. Posteriorment caldrà fer passos burocràtics que, segons fonts del ministeri, afecten també la Generalitat, que és qui té competències sobre presons a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.