Romeva anirà a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada


Temes relacionats

Els exmembres del govern tenen dos dies hàbils per ingressar una fiança de 2,1 milions d'euros (29/jun/18)

El govern espanyol preveu que el trasllat dels 'presos polítics' es materialitzi en uns dies (28/jun/18)


  • Comparteix:

Romeva, en una imatge d'arxiu

Romeva, en una imatge d'arxiu

L'exconseller santcugatenc Raül Romeva, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart seran traslladats a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, mentre que Dolors Bassa i Carme Forcadell aniran al centre de Puig de les Basses, a Figueres, han informat fonts penitenciàries. Aquestes dues presons seran les destinacions dels sis presos després que el govern espanyol hagi iniciat aquest dilluns a la tarda el procés per traslladar-los. El ministeri d'Interior ha informat que els ingressos seran previsiblement entre dimecres i dijous. Romeva estarà a 41 kilòmetres de Sant Cugat.

Els centres de Sant Joan de Vilatorrada i Figueres són els destins que Serveis Penitenciaris de la Generalitat han considerat més adients. Les mateixes fonts indiquen que les dates dels trasllats estan pendents de concretar però que es produiran en els pròxims dies.

Fonts de les defenses han explicat que l'entrada a una presó catalana no aportarà als 'presos polítics' més beneficis que la proximitat amb les famílies i la preparació de la defensa per al judici per a l'1-O.

Romeva és a la presó madrilenya d'Estremera des del 23 de març, quan el jutge Llarena va decretar el reingrés a la presó de nou, on ja havien estat un mes entre novembre i desembre de l'any passat.

Els diners de la fiança, a punt
Segons publica NacióDigital, l'ANC i Òmnium ja han recaptat els 2,1 milions d'euros de fiança imposada, divendres passat, pel jutge santcugatenc Pablo Llarena per als 14 processats per l'1-O, entre ells Raül Romeva. La fiança és en concepte de responsabilitat civil per fer front al delicte de malversació. La iniciativa de les entitats evitarà que els dirigents independentistes hagin de ser embargats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.