ICV-EUiA vol espais verds naturalitzats i més implicació ciutadana per a la seva cura


Temes relacionats

El servei municipal de parcs i jardins no usarà glifosat per matar males herbes (15/gen/16)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del parc Central / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del parc Central / Foto: Localpres

ICV-EUiA proposa naturalitzar els espais verds de Sant Cugat a través d'una transició ecològica, fet que implica substituir la gespa dels espais públics per herba de prat, crear barreres vegetals mixtes d'interès per a la biodiversitat i regar parcs i jardins amb aigua regenerada. A més, la coalició vol impulsar una campanya de comunicació per conscienciar la ciutadania dels beneficis d'aquests canvis i motivar-los a implicar-se voluntàriament a cuidar de l'entorn públic. Els ecosocialistes presentaran una moció al ple de juliol amb la qual insten l'Ajuntament a adoptar aquest canvi cap a un model més naturalitzat de parcs i jardins a la ciutat.

El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha explicat quins serien els beneficis d'aquesta transició ecològica.

Ramon Gutiérrez

Els beneficis serien tenir una jardineria més sostenible i més responsable a la nostra ciutat. Allò que vam aconseguir, eliminar el glifosat per cuidar la nostra jardineria, fer-ho servir com una oportunitat per transicionar.


Els ecosocialistes ja van presentar una moció el 2016 per prohibir l'ús de l'herbicida glifosat a Sant Cugat, que va ser aprovada per unanimitat, i que apostava per reduir els tractaments químics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.