Romeva ingressa a la presó de Lledoners


Temes relacionats

Diana Riba recorda que l'acostament de Romeva i la resta de presos 'no és cap fita' ( 4/jul/18)


  • Comparteix:

Imatge posterior del bus de la Guàrdia Civil arribant a Brians II / Foto: ACN

Imatge posterior del bus de la Guàrdia Civil arribant a Brians II / Foto: ACN

L'exconseller santcugatenc Raül Romeva ha ingressat aquest dimecres al centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, provinent de la presó d'Estremera. També ho han fet l'exvicepresident Oriol Junqueras i els activistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Després de la revisió mèdica, han ingressat al mòdul 2 d'aquest centre, inagurat fa 10 anys i amb uns 700 interns. Dolors Bassa i Carme Forcadell han ingressat també aquest dimecres a la presó de Puig de les Basses, a Figueres, provinents d'Alcalá-Meco.

Els dirigents han estat traslladats des de Madrid en un autobús de la Guàrdia Civil, que els ha deixat a la presó de Zuera, a Saragossa, on han fet nit. Ja al matí d'aquest dimecres han parat a Can Brians II, on els Mossos han assumit la custòdia dels presos.

Reaccions institucionals
El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, han comparegut conjuntament a les portes de la cambra catalana per assegurar que 'no deixaran de treballar' fins aconseguir 'la justícia plena i la llibertat completa' per als sobiranistes presos. Torrent ha etzibat que 'no ens conformarem amb menys' mentre que Torra ha remarcat que l'apropament 'no és cap gest polític ni forma part de cap negociació.'

Milers de persones, entre elles el president Torra, que ha entrat a visitar els presos, s'han manifestat aquest dimecres a la tarda a prop de la presó de Lledoners on hi ha reclosos Romeva, Junqueras, Sànchez i Cuixart. La marxa ha estat encapçalada per una gran pancarta on es llegia 'Lluitarem fins que sigueu lliures' i els manifestants han fet proclames a favor de la llibertat dels 'presos polítics', així com també demanant 'unitat' als partits.

Torrent ha visitat Bassa i Forcadell a Puig de les Basses aquest dimecres al vespre i en sortir ha assegurat que les ha vist 'fortes, dignes i fermes', malgrat estar cansades pel viatge. Al centre penitenciari figuerenc també han arribat els consellers Elsa Artadi, Laura Borràs i Chakir el Homrani, tot i que no s'han vist amb Bassa i Forcadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.