Mossos i Policia Local creen un grup especial contra robatoris a Sant Cugat


Temes relacionats

Veïns de la Floresta reclamen més presència policial i recursos contra els robatoris a llars (16/jul/18)

Aterra a Sant Cugat el nou cap dels Mossos amb els operatius al carrer com a prioritat (11/jul/18)

Sant Cugat registra 686 robatoris amb força a domicilis el 2017, un 6,2% més que l'any passat (30/abr/18)


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han posat en marxa un nou grup de paisà conjunt per combatre els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat. L'operatiu està actiu des de fa unes tres setmanes i funciona de manera coordinada entre els dos cossos de seguretat. Aquesta és una de les mesures implantades pel nou cap de la comissaria de Sant Cugat dels Mossos d'Esquadra, Manel Rodríguez. Des de la posada en marxa d'aquest equip, s'han efectuat 11 detencions.

Aquest nou grup és inèdit a la ciutat, ja que, tot i que la Policia Local ja havia iniciat alguna acció en aquesta línia, es tracta d'un operatiu coordinat i conjunt. Cada setmana, els responsables dels dos cossos de seguretat es reuneixen a la mesa de Coordinació Operativa per establir les actuacions, les zones de patrullatge i els punts de control. Rodríguez ha explicat a Cugat.cat com funciona aquest dispositiu.

Manel Rodríguez

La Policia Local i nosaltres hem executat un equip conjunt de treball de paisà. Compartim vehicles, emissores, efectius. És molt operatiu i ha començat a donar fruits.


De moment, les xifres de robatoris amb força a domicilis del municipi es mantenen similars a l'any passat, segons ha apuntat Rodríguez. Tot i així, els cossos policials preveuen un descens com a resultat d'accions com aquest grup.

Manel Rodríguez

Ens estem movent en dades molt similars. El treball que estem fent amb la Policia Local i l'aportació de recursos ens fan pensar que aquesta tendència anirà a la baixa. De fet, les darreres dues setmanes han baixat.


El dispositu també vol donar resposta a la creixent preocupació de veïns de Sant Cugat, especialment de la Floresta. Els Mossos d'Esquadra reconeixen que aquesta zona és sensible en matèria de robatoris per la seva ubicació i disposició, però no es registren xifres superiors a altres zones. De fet, aquesta setmana s'està portant a terme un dispositiu nocturn de paisà a la zona del carrer dels Pollancres i s'està valorant incorporar en l'operatiu l'helicòpter del cos en cas de detecció de possibles autors de robatoris a l'entorn boscós.

Respecte als furts, durant els primers sis mesos de l'any s'han reduït un 6%. Rodríguez també ha destacat, però, que la taxa de criminalitat per cada 1.000 habitants a Sant Cugat és inferior a la de Catalunya i a la de la Regió Policial Metropolitana Nord, de la qual depèn Sant Cugat. Els Mossos d'Esquadra insisteixen a la ciutadania que cal seguir els consells d'autoprotecció per evitar al màxim robatoris i furts.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.