Espadaler (Units per Avançar): 'Amb un país dividit hauríem de ser capaços de buscar el que ens uneix'


Temes relacionats

Xavier Cortés torna a ser regidor, ara amb Units per Avançar (18/jun/18)


  • Comparteix:

El nou secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha fet una crida als partits per trobar una sortida en el diàleg per desllorigar el conflicte Catalunya-Espanya. En una entrevista a Cugat.cat, qui va ser secretari general d'UDC aposta per fer un pacte d'estat que reconegui la realitat nacional de Catalunya, un autogovern 'estable i de qualitat' i un nou model de finançament. En clau local, ha avançat que al setembre es marcaran les bases del partit i, de cara a les municipals, no descarten pactes amb el PSC o altres formacions. Espadaler ha visitat Sant Cugat amb motiu d'una reunió amb afiliats.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista

-'Vull implantar el partit arreu. Seguim amb el santcugatenc Oriol Molins a la presidència i ens posem a la disposició dels ciutadans a qui explicarem el nostre projecte'.

-'El fet que Torra i Sánchez parlin és positiu, així com les reunions entre els vicepresidents. És un camí a fer mica en mica perquè el problema és profund. Millor això que situar el problema en l'àmbit judicial'.

-'Demanem coratge als partits a favor del diàleg, malgrat que a la CUP no li agradi. El país no està per la ruptura. Les vies unilaterals porten dolor social. Hem de ser capaços d'aïllar els extrems i sortir del forat. No ho farem de la nit al dia'.

-'Hem de fer oposició perquè hi ha molts problemes com l'habitatge, aquí a Sant Cugat. Al país hi ha molts problemes i no es pot deixar per després de tenir la República com diuen alguns. La política si té un sentit és per fer millor la vida dels ciutadans'.

-'Els presos haurien d'estar en llibertat condicional. Creiem que els delictes dels quals se'ls acusen no s'escauen. Hi ha hagut desobediència i no s'ha complert la legalitat, però s'ha de tractar això en la seva justa mesura'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.