Josep Lluís Alay dirigirà l'oficina de Puigdemont del Palau Centelles de Barcelona


Temes relacionats

L'historiador Domènec Miquel, nou Comissionat del Reial Monestir en substitució d'Alay ( 2/jul/18)

El santcugatenc Josep Lluís Alay, coordinador de Polítiques Internacionals de Presidència del govern (19/jun/18)


  • Comparteix:

Alay en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Alay en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'historiador santcugatenc Josep Lluís Alay és el nou responsable de l'oficina de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que s'establirà al Palau de Centelles de Barcelona. Alay, un dels homes de confiança de Puigdemont, ha estat nomenat director del despatx després d'haver estat cessat del càrrec de coordinador de polítiques internacionals de la Presidència, el qual va assumir el mes passat. L'oficina, que també és seu del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya i de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, no suposarà cap cost addicional a l'administració en tractar-se d'una propietat de la Generalitat.

Segons ha publicat el DOGC, Alay organitzarà actes, gestionarà el pressupost de l'oficina, organitzarà els viatges a l'estranger de l'expresident i les relacions amb la premsa. La retribució d'aquest lloc de treball és de 60.454,32 euros anuals.

Josep Lluís Alay és una de les quatre persones que acompanyaven al president destituït Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya el passat mes de març mentre feien la ruta en cotxe entre Finlàndia i Bèlgica. A finals de març, quan Alay va tornar a Catalunya després de la detenció de Puigdemont, la policia espanyola el va arrestar per un suposat delicte d'encobriment. Els dos Mossos d'Esquadra que anaven amb ells també van ser detinguts, i tots van sortir en llibertat unes hores després. Aquest juny, Alay i els dos Mossos d'Esquadra han declarat a l'Audiència Nacional (AN), que els ha deixat en llibertat sense mesures cautelars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.