L'equip de govern fa oficial el nomenament de Domènec Miquel com a Comissionat del Reial Monestir


  • Comparteix:

Domènec Miquel, amb Carmela Fortuny / Foto: Localpres

Domènec Miquel, amb Carmela Fortuny / Foto: Localpres

Domènec Miquel ja és oficialment el Comissionat del Reial Monestir en substitució de Josep Lluís Alay, nou coordinador de Polítiques Internacionals de Presidència del govern de la Generalitat. PP i Cs han celebrat el nomenament pel fet que Miquel substitueixi Alay, a qui rebutgen per la seva vinculació, personal i política, amb l'expresident Carles Puigdemont.

ESCOLTA-HO

Miquel va assenyalar quan va ser presentat com a nou comissionat que 'després de tants anys de protestar', especialment en el conflicte sobre la propietat del Monestir, havia d'acceptar la possibilitat d'assumir aquesta responsabilitat. L'historiador s'ha posat com a objectiu immediat arribar a acords amb la parròquia de Sant Pere d'Octavià sobre el patrimoni material i la part de l'Arxiu Parroquial que és del Monestir, així com els documents dipositats a l'arxiu de Sabadell, per poder unificar tot el material sobre la història de la joia de la corona del patrimoni santcugatenc.

De cara al futur, Miquel s'ha posat com a fita convertir el Monestir en una referència. Amb aquest canvi, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, assenyala que, a més de preservar el monument, la voluntat és connectar-lo amb la ciutadania.

Amb el canvi de comissionat, el càrrec manté les mateixes funcions que fins ara i no és remunerat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.