L'àmbit de Lestonnac tindrà habitatge públic i equipaments municipals


  • Comparteix:

Vista aèria del sector de Villa Argentina, també coneguda com Lestonnac / Foto: Google Maps

Vista aèria del sector de Villa Argentina, també coneguda com Lestonnac / Foto: Google Maps

L'Ajuntament té previst implantar a l'àmbit de Lestonnac habitatge públic. El parc protegit sorgirà de la cessió pública de l'edifici de Villa Argentina i de la construcció de cinc edificis plurifamiliars, dels quals el 30% es destinarà a habitatge públic. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns, amb el suport del PDeCAT- Demòcrates, ERC-MES i el regidor no adscrit Xavier Cortés, l'aixecament de la suspensió en aquest àmbit i l'inici dels tràmits urbanístics per fer possible aquest projecte. La resta de grups han votat en contra i Cs s'ha abstingut, en considerar que existeix falta de concreció en la proposta.

ESCOLTA-HO

En concret, s'ha aprovat inicialment la modificació puntual del Pla General Metropolità en aquest entorn que premetrà la construcció de cinc edificis plurifamiliars privats de planta baixa més tres. Això suposarà 35 habitatges, dels quals el 30% seran per a habitatge protegit.

A més, la intenció de l'equip de govern és l'adquisició pública de l'edifici de Villa Argentina, ara en mans d'un fons d'inversió. El compromís és dividir la construcció en dues parts, una per acollir equipaments municipals i l'altra per encabir-hi nou pisos d'habitatge públic de lloguer per a joves, a proposta del Jovent Republicà, com ha explicat el tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

Es preveu una cessió de l'edifici de Villa Argentina que passa a ser de titularitat pública.


Segons el consistori, està en converses amb el promotor per poder tancar un acord sobre el desenvolupament de la zona i l'edifici de Villa Argentina, que fa mesos que es va desocupar. Així, el 48% del sòl de l'àmbit passaria a cessió pública, fet que també permetrà preservar el bosc que hi ha en aquest entorn.

Tot i així, les intencions de l'equip de govern no satisfan alguns dels grups, que consideren que la proposta planteja dubtes i encara està poc detallada. És el cas del portaveu del PSC, Pere Soler.

Pere Soler

D'entrada seria lògic veure quin és el compromís de la propietat. I això no és així, ens demanen un acte de fe.


També s'han expressat en el mateix sentit el PP, ICV-EUiA i la CUP-PC, que han demanat que l'aprovació es retirés de l'ordre del dia per presentar una proposta més concreta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.