Sant Cugat aposta per una transició ecològica del verd urbà i demana el suport de la ciutadana


Temes relacionats

ICV-EUiA vol espais verds naturalitzats i més implicació ciutadana per a la seva cura ( 3/jul/18)


  • Comparteix:

Es demanarà l'implicació de la ciutadana per a la cura dels espais verds / Foto: Ajuntament Sant Cugat

Es demanarà l'implicació de la ciutadana per a la cura dels espais verds / Foto: Ajuntament Sant Cugat

L'Ajuntament posarà en marxa una transició ecològica de la jardineria pública i dels espais verds de Sant Cugat. La substitució de gespa per herba de prat, la creació de barreres vegetals i la instal·lació d'espais d'interès per a la biodiversitat són alguns dels objectius per portar a terme aquest procés. El plenari ha donat suport a la moció presentada per ICV-EUiA, el PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES i el PSC, a iniciativa dels ecosocialistes, que proposa també una major implicació de la ciutadania en la cura dels espais verds. El PP i els regidors no adscrits Dimitri Defranc i Xavier Cortés han votat a favor de la iniciativa i Cs s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha apuntat que Sant Cugat encapçala cada any el rànquing de consum d'aigua per habitant a l'àrea metropolitana de Barcelona, un fet que ve marcat per les característiques de la ciutat i el nombre de cases amb jardí i piscina. Gutiérrez proposa revertir aquestes xifres amb la implantació d'un model més sostenible.

Ramon Gutiérrez

Aquesta moció vol no només que Sant Cugat sigui verda, sinó que sigui sostenible. Proposem reduir el consum d'aigua i de fertilitzants, plaguicides, herbicides químics i també naturalitzar i augmentar la biodiversitat substituint les espècies vegetals que no siguin autòctones del nostre clima.


El consistori també s'ha compromès a impulsar una campanya de comunicació per conscienciar la ciutadania dels beneficis d'aquests canvis i motivar-los a implicar-se voluntàriament a cuidar de l'entorn públic. Un exemple en aquest sentit que el portaveu ecosocialista ha posat sobre la taula és fer un programa de voluntariat a la ciutat per cuidar l'espai públic. Gutiérrez emplaça col·lectius com els agrupaments escoltes, les llars d'avis, veïns i veïnes i escoles perquè es facin càrrec dels escocells com ja ho fan, en alguns casos, amb les jardineres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.