El cablejat elèctric de les Planes, Can Quitèria i Sant Cugat Actiu, al torn de precs i preguntes


  • Comparteix:

Un moment del ple

Un moment del ple

El cablejat elèctric de les planes, la concessió del pàrquing de Can Quitèria i la rehabilitació de la masia que dóna nom a la plaça han estat alguns dels temes que els regidors de l'oposició han demanat al govern durant el torn de precs i preguntes. També s'ha requerit sobre la liquidació de la Fundació Sant Cugat Actiu, els passos de vianants de la rotonda de l'hipòdrom i les queixes sobre el soroll del restaurant A la Fresca. Aquest és el darrer punt de l'ordre del dia del ple que s'ha celebrat aquest dilluns.

ESCOLTA-HO

1.- Núria Gibert (CUP-PC) demana (45") els resultats del Baròmetre Inclusiu de Sant Cugat. També pregunta a la regidora d'Educació sobre quins són els espais que té l'Ajuntament preparats per a la 13a escola.

Carmela Fortuny l'emplaça a la propera comissió informativa.

2.- Ignasi Bea (CUP-PC) fa un prec (2'18") al govern sobre el conveni amb Bonpreu Esclat, que assenyala que s'ha tirat enrere per les condicions laborals que oferia l'empresa. Bea celebra la decisió i assenyala que s'hauria d'haver explicat. Joana Barbany respon que es farà properament.

3.- Mireia Ingla (ERC-MES) pregunta (03'45") pel soterrament del cablejat a les Planes. La portaveu republicana vol saber si les obres, o una part, les han de pagar els veïns.

Joan Puigdomènech admet que tindrà un cost que ara mateix no tenen quantificat. Remarca també que estan parlant amb Telefònica i Endesa per despenjar els cables que ja no tenen utilitat i que s'acumulen.

4.- Èric Gómez (ERC-MES) demana (06'02") una actualització de la informació sobre les pantalles acústiques de Mas Gener i la reunió que s'ha demanat amb responsables de Foment.

Joan Puigdomènech assegura que estan treballant-hi i que esperen una resposta positiva amb el canvi de govern a l'Estat.

5.- Dimitri Defranc demana (07'28") si els clubs esportius poden començar ja a treballar amb Paidos en lloc de la OMET. També pregunta sobre un senyal de pas de vianants a l'avinguda del Pla del Vinyet que tapa un semàfor.

Eloi Rovira puntualitza que el curs vinent es mantindrà el sistema com aquest any. Cristina Paraira es compromet a posar remei de seguida a la situació.

6.- Álvaro Benejam (PP) vol una resposta (09'18") sobre els passos de vianants a la rotonda de l'hipòdrom. Argumenta que fa un any i mig que van preguntar. També parla de l'aparcament de Can Quitèria i fa un prec perquè en properes situacions se n'assabentin pel Boletín Oficial del Estado (BOE).

Cristina Paraira li respon que hi treballen. Sobre Can Quitèria, la tinenta d'alcalde assegura que se'ls va notificar després de la comissió informativa i, per tant, no se'ls va poder explicar. Es compromet a informar puntualment en el futur.

7.- Pere Soler (PSC) demana (12'40") pel procés de liquidació de la Fundació Sant Cugat Actiu. També vol més detalls sobre el conveni de traspàs del quiosc de la plaça de l'U d'Octubre.

El govern respondrà en comissió informativa.

8.- Roser Casamitjana (ICV-EUiA) pregunta per la rehabilitació de l'edifici de Can Quitèria. En primer lloc, i tenint en compte l'ajuda de 580.000 euros que ha donat l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), vol saber si l'Ajuntament ha fet alguna aportació econòmica mes i, en segon lloc, sobre quan hi haurà un termini per posar-lo en marxa.

Carmela Fortuny assenyala que se li respondrà en comissió informativa i que després d'estiu es podrà donar més concreció.

9.- Munia Fernández-Jordán (Cs) vol saber (15'38") per què el pas de vianants de l'escola La Farga no està pintat de vermell com a zona escolar.

L'alcaldessa respon que li contestaran properament.

10.- Sergio Blázquez (Cs) demana (16'01") que uns contenidors del passeig de Francesc Macià, a la cruïlla amb el carrer d'Abat Guillem d'Avinyó es moguin en un altre punt del carrer, més lluny de les façanes dels edificis.

11.- Aldo Ciprian (Cs) alerta (16'41") de queixes dels veïns del restaurant A la Fresca, al passeig d'Olabarria, per excés de soroll. Segons Ciprian, els propietaris asseguren que tenen un permís especial de l'Ajuntament i vol saber si és cert. També demana per una data concreta per la reunió monogràfica sobre seguretat.

Cristina Paraira assegura que no hi ha condicions especials i que miraran amb detall aquest tema concret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.