Els familiars de 'presos i exiliats polítics' i les ADF, guardonats amb la Creu de Sant Jordi


  • Comparteix:

ACDC i ADF, en imatges d'arxiu / Foto: Imatges d'ACDC i ADF

ACDC i ADF, en imatges d'arxiu / Foto: Imatges d'ACDC i ADF

La Generalitat ha atorgat aquest dimarts les Creus de Sant Jordi a 31 persones i 24 entitats, entre elles l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), formada pels familiars dels 'polítics i exiliats polítics', i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). Les Creus de Sant Jordi es concedeixen per haver prestat serveis destacats a Catalunya. Els guardons han reconegut la tasca de Proactiva Open Arms, per la seva tasca amb els refugiats, i la monja activista Lucía Caram.

La Generalitat ha fet l'entrega de les Creus de Sant Jordi després de no haver-ho pogut fer a l'abril per l'aplicació de l'article 155.

La membre de l'ACDC i dona de Raül Romeva, Diana Riba, ha explicat a Cugat.cat què significa per als familiars dels 'presos i exiliats polítics' haver rebut aquesta distinció.

Diana Riba

Per nosaltres que hem hagut d'engegar aquesta associació, que té com a objectiu desfer-la, perquè voldrà dir que s'haurà acabat la repressió que estem vivint, aquests reconeixements ens ajuden i ens donen molta força per seguir tirant endavant.


Riba ha afegit que aquest reconeixement també ha servit per recordar-los que es tracta d'una 'lluita col·lectiva'.

El cap d'intervenció de l'ADF de Sant Cugat, Iñaki Ferreira, ha agraït aquest reconeixement.

Iñaki Ferreira

És un reconeixement important a la tasca que duen a terme totes les Agrupacions de Defensa Forestal arreu de tot el territori català. És un reconeixement del qual tots dins de les ADF ens sentim orgullosos.


La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que dóna la Generalitat des del 1981.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.