El ple denega a Núñez i Navarro construir més de 1.800 habitatges a Torre Negra


Temes relacionats

La Generalitat aplana el camí per protegir Torre Negra (26/jun/18)

Nou pas de l'Ajuntament per mantenir la protecció de Torre Negra (20/feb/17)

El TSJC anul·la la modificació del PGM a Torre Negra que va passar el sòl de l'àmbit a no urbanitzable (13/mai/16)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'entorn de Torre Negra

Imatge d'arxiu de l'entorn de Torre Negra

El ple municipal ha rebutjat aquest dijous l'últim Pla d'Actuació Urbanística (PAU) presentat per Núñez i Navarro, que preveu la construcció a Torre Negra de 1.844 habitatges. El plenari ha argumentat per denegar les intencions de la constructora que l'àmbit ha estat classificat recentment com a sòl no urbanitzable. Tots els regidors han expressat una vegada més el seu suport a la preservació de Torre Negra, tot i que Cs i PP han lamentat la gestió de l'equip de govern en la protecció de l'àmbit. Per això, el PP s'ha abstingut en la votació i Cs ha marxat de la sala al·legant inseguretat jurídica.

ESCOLTA-HO

La constructora va presentar aquest projecte ara fa dos anys, quan una sentència va reconvertir els terrenys en sòl urbanitzable no delimitat. En aquell moment, i a través d'una suspensió de llicències a la zona, la tramitació del PAU va quedar aturada.

El tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, ha recordat que el projecte de Núñez i Navarro és incompatible amb el planejament actual a Torre Negra.

Joan Puigdomènech

Les determinacions del planejament vigent estableixen que és sòl no urbanitzable i per tant incompatible amb el pla parcial de delimitacions.


Bona part dels regidors han reivindicat una vegada més la preservació de l'espai, així com la unitat davant un procés que porta més de dues dècades judicialitzat. És per això que el PP ha estat l'únic en abstenir-se en la votació. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, explica els motius.

Álvaro Benejam

No qüestiono la voluntat de protegir Torre Negra però sí la manera de fer-ho, que no és la correcta i no s'ha intentat arribar a acords amb els propietaris per evitar els jutjats.


De la seva banda, els regidors de Cs s'han absentat del ple durant la votació en considerar que existeix una manca de transparència en la tramitació d'aquest expedient. És la segona vegada aquesta setmana que el plenari es posiciona sobre la preservació de Torre Negra. El ple va denegar dilluns el projecte presentat pels propietaris de Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.