El Biblioaccés de Valldoreix celebra 10 anys amb l'objectiu de trobar un espai més gran


Temes relacionats

Els biblioaccesos de Valldoreix, la Floresta i les Planes porten la biblioteca als territoris (31/mai/18)


  • Comparteix:

El Biblioaccés de Valldoreix fa 10 anys com un servei consolidat i amb la voluntat de créixer cap a un espai més gran. L'evolució de l'equipament ha deixat petites les instal·lacions, que reben 1.100 usuaris mensuals. La vocalia de Cultura de l'EMD planteja de cara al futur la necessitat de trobar un espai que permeti convertir la biblioteca en un centre cultural. Això sí, admeten que és difícil poder-ho tirar endavant per qüestions pressupostàries.

El vocal de Cultura de l'EMD, Quim Castelló, celebra el creixement del Biblioaccés i assenyala que es tracta d'un equipament dinàmic i participatiu on hi ha espai per a infants, joves i públic adult i on també s'han començat a fer presentacions de llibres i altres activitats culturals. Això sí, la potència de les activitats queda limitada per la manca d'espai i Castelló ha assenyalat que caldria plantejar-se de cara a un futur, més aviat llunyà, això sí, trobar-li un altre espai.

Quim Castelló

És una EMD molt més gran que alguns municipis. Ho tenim tot molt apilotonat, molt ben ordenat, això sí, però Valldoreix es mereix una biblioteca molt més gran.


Durant aquests 10 anys, la biblioteca ha adaptat els seus serveis a les necessitats dels valldoreixencs. S'ha ampliat la col·lecció, s'ha dotat de millors i més moderns sistemes informàtics i s'ha connectat a la xarxa de biblioteques de la Diputació, a través de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater.

Actualment, el biblioaccés de Valldoreix té més de 3.000 usuaris registrats, un fons d’uns 7.000 llibres, 160 unitats de material sonor i audiovisual, gairebé 300 números de revistes i un nombrós fons de recursos multimèdia d’acompanyament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.