Valldoreix tindrà un Pla d'Igualtat de Gènere


Temes relacionats

Valldoreix es dota d'una ordenança per regular els pressupostos participatius (19/abr/18)


  • Comparteix:

Moment de la sessió d'aquest dijous

Moment de la sessió d'aquest dijous

Valldoreix tindrà el seu propi Pla d'Igualtat de Gènere segons ha aprovat la junta de veïns aquest dijous, arran d'una moció institucional original de la CUP-PC. El document, que comportarà un treball conjunt de veïns, partits i personal de l'EMD, vol ser una referència per a 'les polítiques d'igualtat efectiva' entre dones i homes. La sessió també ha aprovat l'ordenança reguladora del procediment dels pressupostos participatius amb l'abstenció d'ERC. La CUP-PC hi ha votat a favor després d'arrencar al govern el compromís verbal de recuperar, d'alguna forma, el Consell de la Vila.

L'última sessió ordinària del curs ha aprovat la moció institucional per crear el Pla d'Igualtat de Gènere. El vocal Ferran Margineda ha incidit en la necessitat que el territori disposi d'aquest pla.

Ferran Margineda

Tot això ha d'anar englobat amb una tasca que s'ha de fer des de l'EMD amb totes les polítiques que podem implementar des de l'EMD.


Aquest no ha estat l'únic punt en què tots els partits s'han posat d'acord. El PDeCAT-Actuem, la CUP-PC, ERC-MES i Cs han donat suport al dret de morir dignament i a la despenalització de l'eutanàsia. Apuntava també unanimitat el text proposat per ERC-MES sobre els espais d'oci lliures de violència masclista, però una esmena de Cs per una referència d'abast als Països Catalans ha fet que el text prosperi sense els vots taronges. Cs també s'ha quedat sol en la defensa de la moció de suport a les reivindicacions dels treballadors del sector de venda no sedentària. La resta de grups hi ha votat en contra.

La trobada també ha donat llum verda a l'aprovació de l'ordenança reguladora del procediment dels pressupostos participatius, amb l'abstenció d'ERC, que ha lamentat, de nou, la no convocatòria del Consell de la Vila.

La CUP-PC, finalment, ha aprovat la creació de l'ordenança sempre que el govern es comprometi a activar, com pugui, el Consell de la Vila. Margineda ha forçat el compromís en públic de la vocal de Participació Ciutadana, Elena Degollada.

Degollada/Margineda

Tots diem el mateix, que sigui un òrgan obert / S'ha de desinstitucionalitzar una mica, per fer-ho amb consellers i no tan polític.


La junta ha acceptat parcialment algunes al·legacions de l'expresident de l'EMD Francesc Cardoner relatives a què la comissió de garanties dels pressupostos participatius compti amb els membres del Consell de la Vila.

Canvis en les línies de transport públic
A partir del 10 de setembre, es modificarà la V4, que té dos itineraris (V41 i V42), a causa de la poca demanda de la segona línia, que cobreix la Serreta. Els canvis suposen suprimir les expedicions actuals de la V42, excepte en la franja d'entrada i sortida de les escoles, en referència a El Pinar. La resta d'expedicions reforçaran la V1 i V3, ja que la V1 no pot absorbir tots els usuaris. La CUP-PC ha demanat al govern que intervingui per no desatendre la Serreta.

Reforma del cartipàs
La junta ordinària, l'última d'aquest curs, també ha afegit noves responsabilitats al vocal Bernat Gisbert que ara assumirà Serveis Generals, fins ara en mans d'Elena Degollada. Gisbert assumirà aquesta àrea a Esports, Comunicació i Noves Tecnologies, Joventut, Gestió de Residus i Atenció a les persones. El canvi implica dedicació parcial del 75% amb un sou anual de 26.100 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.