Clam conjunt independentista i feminista a Sant Cugat en suport a les 'preses i exiliades polítiques'


Temes relacionats

La justícia escocesa arxiva el procés d'extradició de Ponsatí (23/jul/18)

Raül Romeva, 120 dies a la presó (20/jul/18)

E.Paluzie: 'Una Catalunya independent no tindria un govern en contra com ara' (20/mar/14)


  • Comparteix:

Més de 200 persones han omplert aquest dilluns la plaça de l'Om per reivindicar la llibertat de les 'preses i exiliades polítiques' i donar visibilitat a les dones 'represaliades' per l'Estat espanyol. Amb la papallona com a símbol de lluita per la llibertat, les portaveus municipals d'ERC-MES i la CUP-PC, Mireia Ingla i Núria Gibert; l'alcaldessa, Carmela Fortuny i la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie han posat sobre la taula el feminisme 'necessari' que ha de comportar la construcció de la república catalana i han cridat a 'no deixar en l'oblit' les sis dones empresonades i a l'estranger pel procés independentista català.

La responsable de mobilitzacions de l'ANC de Sant Cugat i organitzadora de l'acte, Núria Fernández, ha explicat a Cugat.cat els motius de la trobada.

Núria Fernández

Sempre es fa molt d'èmfasi en els homes i les dones sembla que estiguin una mica oblidades. Hem tingut en compte la imatge de les papallones, que amb les seves ales han pogut arribar a la llibertat sortint d'una crisàlida i fent una força molt pensada.


Tant Ingla com Gibert han destacat 'l'oportunitat' que, asseguren, els dóna la independència per 'resoldre les injustícies' i 'combatre les desigualtats' i han cridat a què no es 'menystingui' a cap dona. La portaveu republicana ha fet referència a la 'diversitat' del procés per 'fer trontollar' tot un Estat, mentre que Gibert ha assegurat que estan 'trencant el pacte del 78' i ha fet una crida a 'seguir lluitant perquè ningú ens digui com ens hem de governar'.

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha remarcat la importància del 'lideratge femení' que 'representen' les sis dones, mentre que la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha criticat durament la justícia espanyola i ha cridat a 'ampliar l'estratègia internacional' per a la defensa dels 'presos i exiliats'. Paluzie, a més, ha animat els independentistes a 'seguir la lluita política' mentre es reivindica la llibertat i no 'aturar-se en el plor dels represaliats'.

Així han anat les intervencions.

Intervencions

Nosaltres quatre estic convençuda que coincidirem en dir que la república serà feminista o no serà. / Si el món en què vivim ja ens menysté per la nostra condició de dones, el món polític encara ho pretén fer molt més. / En aquest moment d'esperança, de tristesa i de lluita, ens cal el lideratge femení d'aquestes sis dones i de moltes altres dones. / Vam arribar al punt que elles mateixes sentien que no se les estava tractant igual, i això diu molt.


L'acte també ha servit per ajudar econòmicament als familiars de les persones preses i a l'estranger, l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), a través de la venda de papallones grogues fetes per voluntàries de l'ANC. La música ha tancat la trobada, amb la interpretació de 'L'emigrant', per part d'Assumpta Crivillers acompanyada de Teresa Escolà al teclat, seguida d'un cant conjunt dels Segadors. La vetllada ha acabat amb coca i moscatell per a tots els assistents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.