El TSJC desestima el recurs de l'Ajuntament contra la sentència que obligava a retirar l'estelada de l'espai públic

L'Ajuntament anuncia recurs al Tribunal Suprem


Temes relacionats

Més d'un centenar de santcugatencs assisteix a la retirada 'per imperatiu judicial' de l'estelada ( 8/feb/17)

El jutjat contenciós administratiu 2 de Barcelona ordena a l'Ajuntament retirar l'estelada de la plaça de Lluís Millet (22/jul/16)


  • Comparteix:

L'últim emplaçament de l'estelada va ser la plaça d'Octavià

L'últim emplaçament de l'estelada va ser la plaça d'Octavià

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs que va presentar l'Ajuntament contra la sentència, dictada el juliol del 2016, que l'obligava a retirar l'estelada de l'espai públic. A més, també condemna el consistori a fer-se càrrec de les costes derivades del recurs a Societat Civil Catalana (SCC), entitat que va presentar la denúncia.

La sentència del jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona obligava a retirar la bandera i també advertia l'Ajuntament que no podrà tornar a hissar l'estelada en cap espai públic. El tribunal estima que és 'il·legal' exhibir símbols 'partidistes' a l'espai públic perquè suposa una 'vulneració dels principis d'objectivitat i neutralitat institucional'.

El membre de la junta de SCC, el santcugatenc José Domingo, assegura que la resolució del tribunal 'deixa palès' que l'Ajuntament 'va obrar malament' i defensa 'el principi bàsic de la neutralitat política'.

José Domingo

És un pas de qualitat per la democràcia, en la mesura que avala l'imprescindible respecte del pluralisme polític per part de les institucions i defensa el principi bàsic en democràcia de la neutralitat política. Les institucions no poden prendre partit a favor d'una determinada ideologia.


L'alcadessa, Carmela Fortuny, ha considera que el TSJC no s'ha mirat les al·legacions en profunditat. En aquest sentit ja ha anunciat que recorran la sentència al Tribunal Suprem (TS) i 'esgotaran totes les possibilitats'.

Carmela Fortuny

Aquest Tribunal Superior de Justícia no s'ha mirat les nostres al·legacions. Si haguessin entrat en el detall no haguessin fet aquesta interpretació tan genèrica. Ells consideren el màstil com un edifici públic.


Retirada de l'estelada
L'Ajuntament ja va despenjar el juliol de l'any passat l'estelada del màstil de la plaça d'Octavià per 'imperatiu judicial' i en el seu lloc va col·locar-hi la senyera. Més de 100 santcugatencs van assistir a l'acte en què l'alcaldessa, Mercè Conesa, va reconèixer que l'acatament de la sentència era una decisió 'personal i d'alcaldia' malgrat saber que 'alguns voldrien la desobediència'. La bandera independentista es va entregar a l'ANC i Òmnium.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.