CDC i el PDeCAT, investigats com a persones jurídiques al cas '3%'

Sant Cugat apareix al cas relacionada amb una adjudicació a la constructora Teyco


Temes relacionats

Conesa defensa el bon nom de l'Ajuntament davant una oposició que demana fermesa en el 'cas Palau' (22/gen/18)


  • Comparteix:

L'edifici de la plaça de Rabassaires la construcció del qual es va adjudicar a Teyco / Foto: ACN

L'edifici de la plaça de Rabassaires la construcció del qual es va adjudicar a Teyco / Foto: ACN

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha acordat ampliar la investigació de l'anomenat cas del '3%' a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i al PDeCAT, per considerar-lo partit successor. Ha decidit investigar els dos partits en condició de persones jurídiques per tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capitals i els emplaça a designar advocat i procurador. La investigació vol esclarir si, a través de donacions a les fundacions de Convergència (Catdem i Fòrum Barcelona), van alterar concursos públics per 'dirigir' les adjudicacions cap a les empreses que feien les donacions.

En la interlocutòria, el jutge argumenta que en aquesta causa s'investiguen alts càrrecs del partit que, segons atribueix el jutge, d'acord amb d'altres càrrecs públics i funcionaris d'administracions i institucions públiques catalans van posar en marxa una estructura per finançar il·legalment el partit. Segons el que s'investiga fins al moment, l'Audiència Nacional considera que les licitacions compromeses en aquesta causa pugen a més de 218 milions, adjudicades definitivament per 175. De la Mata creu que les 'donacions irregulars' lligades a aquestes adjudicacions pugen al milió d'euros.

Les derivacions de l'operació Petrum
El magistrat del jutjat número 1 del Vendrell, Josep Bosch, és qui va enviar l'agost de 2015 agents de la Guàrdia Civil a registrar Promusa, en el marc de l'operació 'Petrum 2' que investiga presumptes comissions il·legals en l'adjudicació d'obra pública. La investigació se centra en l'adjudicació a la constructora Teyco l'any 2008 de la construcció d'un edifici d'habitatge protegit a la plaça Rabassaires, a Volpelleres.

A banda de Sant Cugat, també es van fer registres a la fundació CatDem, de l'antiga CDC; als ajuntaments de Lloret de Mar, Figueres i Sant Celoni i al domicili de l'extresorer de CDC Daniel Osácar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.