ANC, Òmnium i CDR es desmarquen dels actes oficials del 17-A i convoquen homenatges alternatius

La coordinació de l'ANC admet que 'la jornada s'està polititzant'


  • Comparteix:

Una concentració independentista davant de la presó de Lledoners / Foto: ACN

Una concentració independentista davant de la presó de Lledoners / Foto: ACN

Més d'un centenar de persones han sortit aquest divendres de Sant Cugat rumb a la presó de Lledoners en dos autocars habilitats per l'ANC i Òmnium. És l'acte alternatiu que les entitats independentistes han organitzat en homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i a la tasca dels Mossos i l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, empresonat al centre penintenciari del Bages. El CDR de Sant Cugat també participa d'un acte paral·lel a Barcelona, consistent en una marxa que ha sortit de la plaça del Portal de la Pau.

110 persones han marxat a dos quarts de cinc de la tarda en dos autocars per participar a la concentració davant de la presó de Lledoners i en el qual es ret homenatge, sobretot, a les víctimes.

Un dels coordinadors de l'ANC local, Josep Lluís Lliberia, ha admès que la celebració d'actes alternatius 'és un tema delicat' i que tothom ha de participar dels actes on se senti representat. Ha reconegut que tots els agents 'estem polititzant' la jornada del 17-A, però que el primer que ho ha fet ha estat el govern espanyol.

Josep Lluís Lliberia

S'està politizant per nosaltres també perquè estem en un joc on hi entra tothom. El mateix govern central ha impedit un acte centrat en les víctimes convidant gent que no és benviguda.


Marxa dels CDR en homenatge a les víctimes
Els Comitès de Defensa de la República (CDR) també han convocat una marxa d'homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils i al qual se sumen els CDR de Sant Cugat. El comitè exposa que 'Catalunya no té Rei' i que, per això, el poble català retrà homenatge a les víctimes dels 17-A 'amb tots aquells polítics i associacions que siguin del poble per al poble'. La manifestació s'ha convocat a les deu del matí del divendres a la plaça Portal de la Pau de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.