El PP exigeix la revisió 'immediata' dels protocols del Pla Local de Seguretat de Sant Cugat

La petició arriba després que el balanç del ministeri d'Interior constati un augment del 6% de les infraccions penals el primer semestre


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, reunida amb els cossos de seguretat / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, reunida amb els cossos de seguretat / Foto: Localpres

El Partit Popular de Sant Cugat exigeix a l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que convoqui 'de forma immediata' la Junta Local de Seguretat per revisar el Pla Local de Seguretat vigent. La petició arriba després que el ministeri de l'Interior hagi publicat el balanç de criminalitat del primer semestre que constata un augment del 6% de les infraccions penals a la ciutat respecte al mateix període de l'any passat. Tot plegat, el grup municipal ho demanarà a través d'una moció al ple d'aquest mes on també insta l'equip de govern a donar compte de les modificacions que s'hagin pogut fer al Pla Local de Seguretat i al Consell Local de Seguretat i Convivència.

Amb aquestes xifres sobre la taula els populars consideren que el pla local 'ha fracassat' i assenyalen l'increment del 15,5% dels robatoris amb força a domicilis. La formació reclama que es 'busquin solucions per combatre la delinqüència d'una forma eficaç'. El portaveu, Álvaro Benejam, ha assenyalat que tornen a portar al ple la necessitat de millores en la protecció dels domicilis davant la demanda dels veïns.

Álvaro Benejam

Com que no es posen solucions als problemes hem d'insistir perquè hi som per això. En aquest tema hi ha molta pressió per part de veïns i hi donem resposta.


Com ja han expressat en reiterades ocasions, la solució passa per incrementar els efectius de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra i per una actualització del conveni del 2006 entre l'Ajuntament i la Generalitat que estableix les línies de coordinació i col·laboració entre els cossos policials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.