ERC-MES vol que el 30% de l'habitatge nou es destini a protecció oficial

La mesura comportaria la modificiació del PGM i també afectaria les rehabilitacions integrals


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Èric Gómez, Mireia Ingla i Ferran Villaseñor / Foto: ERC-MES

D'esquerra a dreta, Èric Gómez, Mireia Ingla i Ferran Villaseñor / Foto: ERC-MES

ERC-MES presentarà una moció al ple de setembre que proposa destinar el 30% del sostre dels edificis de nova construcció i els sotmesos a una rehabilitació integral a habitatge de protecció oficial. El grup republicà insta el govern a modificar el Pla General Metropolità (PGM) per donar aquesta condició a les futures actuacions, tant en sòl consolidat com no consolidat. ERC-MES vol que l'habitatge sigui, prioritàriament, de lloguer.

La mesura demana, en primer lloc, la realització d'un estudi de viabilitat econòmica i la constitució d'un grup de treball per al seguiment de la implantació dels acords. Per als republicans, la mesura s'ha de posar en marxa abans que acabi el mandat.

La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha remarcat la importància d'aprofitar el sòl existent.

Mireia Ingla

Un dels problemes que teníem com a municipi és que teníem poca reserva de sòl per poder fer habitatge públic. Una de les coses que precisament vol aquesta moció és no només dependre de les reserves de sòl sinó aquella part del sòl que ja està consolidat amb aquelles llicències que encara no s'havien atorgat.


La moció apunta també que l'Ajuntament tindrà prioritat a l'hora de comprar aquests habitatges de protecció oficial i incloure'ls al seu parc públic.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.