Cs vol que es creï un pla per frenar la implantació de la vespa asiàtica al municipi

El partit taronja ho proposarà al proper ple de l'Ajuntament, on també demanarà que es formi una taula de treball per fer un seguiment de l'espècie


  • Comparteix:

La vespa asiàtica es va detectar per primera vegada a Catalunya el 2012 / Foto: ACN

La vespa asiàtica es va detectar per primera vegada a Catalunya el 2012 / Foto: ACN

Cs proposarà al proper ple de l'Ajuntament que es desenvolupi un pla per frenar la implantació i expansió de la vespa asiàtica a la ciutat i que es creï una taula de treball per fer un seguiment del control al municipi d'aquesta espècie. La moció arriba després que es detectés per primera vegada a Sant Cugat un exemplar d'aquesta vespa, concretament a Valldoreix a finals de juliol. El partit taronja també demana que es formi i es doti de mitjans a Bombers, Policia Local i Agents Rurals i Cívics per fer front als casos que es puguin produir.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha explicat que 'cal tenir agents formats' per fer front a la problemàtica.

Aldo Ciprian

En el cas de persones amb alguna al·lèrgia, la picadura pot ser mortal. És per això que cal tenir agents formats amb capacitat de manipular els ruscs.


El grup municipal també proposa que es facin campanyes informatives per sensibilitzar la població i crear una partida pressupostària específica el 2019 per fer front a la problemàtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.