Santcugatencs se sumen a una nova manifestació multitudinària de la Diada


  • Comparteix:

La manifestació 'Fem la República Catalana' ha sumat nombrosos santcugatencs, que un any més han respost a la crida de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. En autocars, vehicle privat, transport públic i, fins i tot, caminant, s'han mobilitzat fins a Barcelona, principalment al tram 35 de la concentració, l'assignat a Sant Cugat. També hi han estat presents un any més entitats de la ciutat com els Castellers i els Geganters, en una convocatòria que s'ha desenvolupat sense incidents i que ha tingut als 'presos polítics i exiliats' i el mandat de l'1-O molt present.

La mobilització ha omplert enguany la Diagonal de Barcelona per reclamar la República i l'alliberament dels polítics independentistes presos, en un recorregut de sis quilòmetres entre la plaça de les Glòries i el Palau Reial. Un minut de silenci abans de les 17.14 hores i una onada de so han recorregut tot aquest tram fins arribar a la capçalera de l'esdeveniment, on ha tombat un mur d'atrezzo de grans dimensions instal·lat a l'escenari del Palau Reial que feia referència als obstacles superats i a superar per fer efectiva la República catalana.

Les delegacions locals de les entitats organitzadores, ANC i Òmnium, han destacat la excepcionalitat de la cita d'enguany. Ho expliquen el membre de l'ANC Jaume Ibars i el president d'Òmnium Cultural, Lluís Bonet.

Ibars / Bonet

Sempre ha estat important, però aquest any amb els exiliats i presos hem de fer més força. / Aquest any tenim presos, exiliats i gent en causes judicials.


Hi han estat presents molts santcugatencs, especialment en el tram 35. Alguns d'ells han explicat per què s'han sumat a la convocatòria.

Santcugatencs

La manifestació és en un moment que tenim presos polítics. / Estic pels presos polítics. / Ja toca fer República. / Anem a fer una festa pels que estan empresonats i exiliats.


La manifestació també ha comptat un any més amb els Geganters i els Castellers de Sant Cugat. Toni Serra és un dels caps de colla dels Gausacs i Toni Campdepadrós és membre dels Geganters.

Serra / Campdepadrós

Tenim un dels nostres membres empresonats i venim a manifestar-ho i a celebrar la Diada. / Lluitem per la llibertat.


La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat la concentració en al voltant d'un milió de persones. En aquesta ocasió, ni els organitzadors ni la delegació del govern espanyol oferiran dades.

Vídeos de les altres manifestacions multitudinàries amb motiu de l'Onze de Setembre
2017 - Diada del Sí
2016 - Estem a punt
2015 - Via Lliure
2014 - La V
2013 - La Via Catalana
2012 - Manifestació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.