Sant Cugat es compromet a reduir el 40% de les emissions de CO2 de cara al 2030

El municipi està adherit al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per al Clima i l'Energia

El Parc Natural de Collserola és el pulmó del Vallès

Política

Publicat el 17/set/18 per Eva Garrido

Sant Cugat referma el seu compromís amb la lluita pel medi ambient ratificant el pacte d'alcaldes i alcaldesses per al clima i l'energia. El municipi adoptarà un seguit de mesures dedicades a la reducció d'emissions, l'accés universal de serveis energètics sostenibles i apaivagar l'impacte del canvi climàtic als territoris més vulnerables. Amb tot plegat, s'ha d'haver aconseguit la reducció d'un 40% de les emissions abans del 2030.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA PROPOSTA



L'Ajuntament de Sant Cugat es compromet a:

1.- Reduir les emissions de CO2 al municipi en més del 40% d'aquí al 2030, a través de la millora de l'eficiència energètica i de l'ús de les energies renovables.
2.- Elaborar un inventari de bases de les emissions per avaluar quin impacte tenen pel canvi climàtic.
3.- Augmentar la capacitat d'adaptació dels territoris més susceptibles de l'impacte del canvi climàtic.
4.- Redactar un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima en un màxim de dos anys. Aquest document respondrà a les línies que estableixi l'Oficina del Pacte dels Alcaldes.
5.- Un control biannual que avaluï, controli i verifiqui els objectius, que organitzi el Dia de l'Energia i informi de les fites assolides en acompliment del Pla d'Acció i a participar en la Conferència d'alcaldes i alcaldesses per l'Energia sostenible a Europa.

Les mesures es comunicaran a la Direcció General d'Energia de la Unió Europea a través de l'Oficina del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses i a l'Àrea de Territori i Sostinibilitat de la Diputació de Barcelona per fer possibles les taques de suport i coordinació.