El ple aposta per les càmeres de detecció de matrícula

Una moció insta l'Ajuntament a estudiar la seva implantació per reforçar la seguretat als barris extensos


  • Comparteix:

Els sistema alerta als cossos de seguretat en temps real / Foto: Ajuntament

Els sistema alerta als cossos de seguretat en temps real / Foto: Ajuntament

El ple municipal dóna llum verda a l'estudi de la instal·lació de càmeres de seguretat amb tecnologia OCR capaces de llegir les matrícules dels vehicles i identificar-ne de sospitosos o robats. Els grups d'ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates, PSC i PP han presentat la petició, que demana un estudi de viabilitat econòmica i la implementació temporal del sistema. També es valorarà els punts de la ciutat on facin més falta aquestes càmeres. Tots els grups hi han votat a favor excepte ICV-EUiA i la CUP-PC que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



Els grups que hi han votat a favor han remarcat el suport a qualsevol nova eina que pugui donar més facilitats als cossos de seguretat per aturar els robatoris. Des del govern, la tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, ha assenyalat que ja s'han explorat en una fase inicial aquests elements.

Entre els grups que han optat per l'abstenció, ICV-EUiA ha adduït que qui ha de decidir quines mesures concretes es prenen per millorar la seguretat són els tècnics i la CUP-PC dubta de l'efectivitat d'aquest model que aprofundeix, en paraules de Lourdes Llorente, en el 'model Gran Hermano'. La regidora de Procés Constituent ha assenyalat que cal posar en marxa mesures 'més enllà de l'última baula del fet delictiu' i que cal incidir en polítiques socials per reduir la delinqüència.

Lourdes Llorente

Considerem que augmentar exclusivamente les mesures de control no ens fa estar més segurs, sinó més controlats. Per tant, menys lliures. Es fiscalitza quins vehicles entren i surten i aquest control podria tenir molts més usos i abusos i caldira veure si en la relació entre el principi de llibertat i el de seguretat no estem arribant a un punt de no retorn.


Al text, els grups també sol·liciten que les conclusions de l'estudi es presentin al ple municipal abans que acabi l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.