Darrer tràmit municipal per convertir en equipament el xalet de l'avinguda de Cerdanyola


  • Comparteix:

Possible remodelació de la finca / Foto: Ajuntament

Possible remodelació de la finca / Foto: Ajuntament

La reconversió del xalet situat al xamfrà de l'avinguda Cerdanyola amb el passeig Torreblanca en un equipament social per al barri de Sant Francesc és cada cop més a prop. Per fer-ho possible, el ple ha donat llum verda a l'aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) d'aquest àmbit amb el suport de tots els grups i regidors no adscrits, tret del PP que ha votat en contra i Cs que s'ha abstingut. La mesura arriba després que el consistori suspengués les llicències de l'immoble per preservar l'edifici i iniciés les converses amb la propietat per comprar-lo.

ESCOLTA-HO

L'Ajuntament va anunciar a finals de 2016 la suspensió de llicències de l'immoble, acció que impedia que el propietari de la finca pogués fer cap tipus d'obra o enderroc, com tenia planejat. Davant aquesta situació, l'equip de govern va començar unes negociacions amb la propietat per quedar-se el xalet. Aquestes converses encara estan obertes, com ha assegurat el tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, durant el ple d'aquest dilluns. La intenció, ha explicat, és arribar a un acord per a la compra i si no, encetar la via de l'expropiació.

Joan Puigdomènech

Estem en un procés de tractament amb la propietat per veure si és possible una compra o hem d'entrar en la via de l'expropiació.


Al marge de les negociacions amb la propietat, l'Ajuntament ha anat preparant el terreny urbanístic per convertir l'immoble en un equipament, un tràmit que ha superat ja totes les fases municipals. És aquest fet el que ha provocat el vot contrari del PP, que considera que s'hauria d'haver tancat un acord amb la propietat abans.

La conversió de xalet en un edifici municipal és una demanda llargament reivindicada pel barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.