L'Ajuntament es compromet a fer costat a les persones desnonades i amb risc d'exclusió habitacional


Temes relacionats

El Sindicat de Llogaters defensa 'les víctimes de l'ofec immobiliari' davant l'Ajuntament (17/set/18)


  • Comparteix:

La PAH de Rubí va acampar 114 dies davant la seu de CatalunyaCaixa al carrer de Villà

La PAH de Rubí va acampar 114 dies davant la seu de CatalunyaCaixa al carrer de Villà

Sant Cugat s'ha posicionat al costat de les persones desnonades i amb risc d'exclusió habitacional. L'acord és fruit d'una moció d'urgència presentada per la CUP-PC que ha rebut el suport del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA, el PSC i els regidors no adscrits Dimitri Defranc i Xavier Cortés. Cs també hi ha votat a favor, però s'ha abstingut en el punt que insta a posicionar-se en contra dels desnonaments i dels grans tenidors que 'duen a terme aquestes pràctiques abusives'. El PP hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

La regidora cupaire Lourdes Llorente ha demanat a l'equip de govern que informi l'oposició sobre els desnonaments que es produeixen o s'han de produir a la ciutat. Llorente ha demanat als companys del plenari anar més enllà de la problemàtica de l'accés a l'habitatge i treballar per a la gent que perd la seva llar a la ciutat.

Lourdes Llorente

Sabem que l'Ajuntament no pot fer polítiques transformadores o revolucionàries com a alguns de nosaltres ens agradaria. Tampoc ho pot fer en temes d'habitatge perquè tenim limitacions legals que ens ho impedeixen. Però pensem que el posicionament públic d'aquest ple és important i no només a nivell discursiu.


Davant aquesta situació, el plenari s'ha compromès a posar a disposició de les persones amb risc d'exclusió habitacional un paquet d'habitatges de Promusa i a aplicar la tarifació social als preus de lloguer de l'empresa pública d'habitatge.

L'Ajuntament ha assumit l'encàrrec de mediar entre les persones amb risc de ser desnonades i les entitats bancàries i els grans tenidors per aconseguir la dació en pagament i el lloguer social. Així mateix, l'Ajuntament també revisarà el protocol actual per poder actuar amb previsió en el cas de persones que estiguin en risc de desnonament.

La moció s'ha portat a debat el mateix dia que el Sindicat de Llogaters ha reunit unes 160 persones davant el consistori en defensa 'les víctimes de l'ofec immobiliari'.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.