L'Ajuntament es compromet a fer costat a les persones desnonades i amb risc d'exclusió habitacional

La PAH de Rubí va acampar 114 dies davant la seu de CatalunyaCaixa al carrer de Villà

Política

Publicat el 18/set/18 per Alba Triadó

Sant Cugat s'ha posicionat al costat de les persones desnonades i amb risc d'exclusió habitacional. L'acord és fruit d'una moció d'urgència presentada per la CUP-PC que ha rebut el suport del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA, el PSC i els regidors no adscrits Dimitri Defranc i Xavier Cortés. Cs també hi ha votat a favor, però s'ha abstingut en el punt que insta a posicionar-se en contra dels desnonaments i dels grans tenidors que 'duen a terme aquestes pràctiques abusives'. El PP hi ha votat en contra.

Escolta-ho

La regidora cupaire Lourdes Llorente ha demanat a l'equip de govern que informi l'oposició sobre els desnonaments que es produeixen o s'han de produir a la ciutat. Llorente ha demanat als companys del plenari anar més enllà de la problemàtica de l'accés a l'habitatge i treballar per a la gent que perd la seva llar a la ciutat.

Lourdes Llorente

Sabem que l'Ajuntament no pot fer polítiques transformadores o revolucionàries com a alguns de nosaltres ens agradaria. Tampoc ho pot fer en temes d'habitatge perquè tenim limitacions legals que ens ho impedeixen. Però pensem que el posicionament públic d'aquest ple és important i no només a nivell discursiu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Davant aquesta situació, el plenari s'ha compromès a posar a disposició de les persones amb risc d'exclusió habitacional un paquet d'habitatges de Promusa i a aplicar la tarifació social als preus de lloguer de l'empresa pública d'habitatge.

L'Ajuntament ha assumit l'encàrrec de mediar entre les persones amb risc de ser desnonades i les entitats bancàries i els grans tenidors per aconseguir la dació en pagament i el lloguer social. Així mateix, l'Ajuntament també revisarà el protocol actual per poder actuar amb previsió en el cas de persones que estiguin en risc de desnonament.

La moció s'ha portat a debat el mateix dia que el Sindicat de Llogaters ha reunit unes 160 persones davant el consistori en defensa 'les víctimes de l'ofec immobiliari'.