ICV de Sant Cugat dóna el tret de sortida a la consulta interna sobre la Constitució Europea


  • Comparteix:

Els ecosocialistes han començat amb un debat a càrrec d'Antoni Gutiérrez Díaz i de Ricard Gomà

Els ecosocialistes han començat amb un debat a càrrec d'Antoni Gutiérrez Díaz i de Ricard Gomà

La secció local d'ICV ha donat el tret de sortida a la seva consulta interna sobre la Constitució Europea amb un debat per conèixer els pros i els contres d'aquest tractat. El membre del consell nacional ecosocialista, Ricard Gomà, i Antoni Gutiérrez Díaz, ponent del document 'Per seguir avançant, sí a la primera Constitució Europea' han estat els encarregats d'il·lustrar els diferents punts de vista sobre aquesta qüestió.

Els ecosocialistes de Sant Cugat han comptat amb dos ponents de luxe per engegar la consulta interna que han organitzat sobre la Constitució Europea.

D'una banda, l'ex vicepresident del Parlament Europeu, Antoni Gutiérrez Díaz, ha estat encarregat de defensar el sí, i ho ha fet esgrimint arguments com la importància de configurar una Unió Europea que serveixi de contrapès a l'hegemonia dels Estats Units. Tot i reconèixer que la Constitució té mancances, Guti ha assegurat que deixa la porta oberta a futures modificacions i ha afegit que dir no a aquest document és un error.

Antoni Gutiérrez Díaz

Estic segur que té moltes insuficiències però és un pas endavant, no definitiu però que ens permetrà seguir lluitant amb millors condicions.


La postura contrària ha anat a càrrec de Ricard Gomà, membre del consell nacional d'ICV, que considera que cal votar no a la constitució europea per tres arguments: una tendència a polítiques econòmiques neoliberals, el no reconeixement de la identitat nacional catalana ni del català i la falta de participació dels ciutadans en aquest tractat. Per a Gomà, cal dir que no i avançar cap a un document més il·lusionant per a tots.

Ricard Gomà

Ens sembla que un no europeïsta i crític d'esquerres ens permetria situar al debat europeu tot un conjunt de moviemtns socials i polítics i fer una porposta de constitució que animés més al conjunt de ciutadans.


El debat, que s'ha fet a l'Ateneu Santcugatenc amb gran èxit d'assistència, ha donat el tret de sortida a la consulta interna que ICV celebrarà aquesta setmana entre els seus militants i simpatitzants.

D'aquesta manera, els ecosocialistes volen definir el seu posicionament respecte el referèndum previst per al febrer i al mateix temps, donar la informació necessària sobre aquest tractat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.