La Floresta es planteja ser una EMD

Un grup de veïns del barri iniciarà el mes que ve un debat per tenir més poder de decisió


  • Comparteix:

El consell de barri ha acabat amb música en directe

El consell de barri ha acabat amb música en directe

La Floresta iniciarà a mitjans d'octubre el debat per esdevenir una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), un ens inframunicipal però amb més independència i 'poder de decisió' respecte l'Ajuntament sobre qüestions del seu àmbit territorial. Un grup de veïns ha presentat oficialment la proposta aquest dimarts al consell de barri del districte, en què també s'hi han tractat qüestions de seguretat, mobilitat i habitatge.

La intenció dels veïns és que es constitueixi una plataforma ciutadana a partir de la qual poder debatre si 'convé' que la Floresta esdevingui una EMD. La llei actual no permet la creació de noves Entitats Municipals Descentralitzades, però els veïns han trobat l'alternativa en una entitat desconcentrada. Ho ha explicat un dels proposants, Joan Rosés, que a més ha destacat 'la participació' del barri que s'hauria de traduir en més 'poder decisió'.

La primera fase de debat i plantejament, tal com ha explicat l'expresident del consell de barri, Ramon Piqué, hauria d'acabar amb una consulta popular amb la qual poder arribar a 'acords polítics'. La primera reunió per començar el debat s'ha convocat per al 15 d'octubre a les set de la tarda al Centre Social i Sanitari.

Altres temes
La mobilitat i el transport públic també han centrat les queixes de molts dels veïns assistents al consell de barri. En aquest sentit, des del districte lamenten la 'falta de suport' per part de l'Ajuntament i han demanat l'aplicació de propostes com la del transport a demanda que funciona a Can Barata. En aquest sentit, des de la Comissió de Serveis a les Persones han reiterat la necessitat de fer una residència o un centre de dia per a la gent gran.

Pel que fa a la seguretat, el representant del consell de barri que va assistir a la junta local de seguretat, Juan Merino, ha traslladat alguns dels acords als veïns. Davant de la preocupació pel tema, la presidenta del consell de barri, Núria Gibert, s'ha compromès a convocar una sessió monogràfica amb representants d'entitats i associacions de veïns afectades per tractar la problemàtica amb membres dels cossos de seguretat.

L'habitatge protegit també ha estat present a la sessió de l'òrgan participatiu. En aquest sentit, està convocat un monogràfic sobre aquest tema dimecres de la setmana vinent a les set de la tarda per tractar els acords amb els quals s'ha arribat amb l'Ajuntament.

La Comissió del Centenari ha presentat la desena d'activitats que proposen per celebrar, l'any vinent, els 100 anys de l'Associació de Propietaris florestans. L'acte de celebració principal serà al gener, mentre que també es farà una exposició, activitats lúdiques i una festa de cloenda al juliol.

La sessió també ha servit per repassar l'estat dels projectes de lliure disposició tant d'anys anteriors com del 2018. En aquest sentit, s'ha presentat la proposta sorgida de l'assemblea d'infants, dotada de 3.000 euros, amb nens i nenes de l'escola La Floresta i del Centre Obert, per millorar la seguretat i la protecció al camí escolar.

Alguns veïns, a més, han criticat l'estat de l'edifici del Centre Social i Sanitari, on s'ha celebrat la sessió, que té goteres i 'necessita' una 'profunda rehabilitació'.

Finalment, l'Olímpyc Floresta ha aprofitat l'òrgan participatiu per convidar els veïns a la festa d'aniversari dels 40 anys del club, aquest divendres, on hi haurà la presentació dels equips, la projecció d'un documental i música florestana en directe.


Ramon Piqué i Joan Rosés

És molt important que la gent ens preguntem, les pors que pot generar una cosa nova, cap a on volem anar. / Al final tot es basa en apropar les decisions dels temes que ens afecten a la ciutadania. Hem d'aprofitar aquest moment de participació del barri per poder prendre decisions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.