La ciutat aconsegueix un 7,9 en satisfacció dels santcugatencs

El 85,7% dels santcugatencs diuen estar bastant o molts satisfets amb la ciutat


  • Comparteix:

Sant Cugat, és a dir, viure a Sant Cugat, obté un 7,9 de mitjana dels santcugatencs, una valoració que cau dues dècimes respecte a l'anterior observatori sociològic elaborat per l'Ajuntament. Així, el 85,7% dels residents diuen estar bastant o molt satisfets amb viure a Sant Cugat, tot i que bona part dels indicadors presenten un lleuger retrocés en la percepció dels ciutadans. Aquesta onada, corresponent al juliol, coincideix amb la llavors recent implantada àrea verda i el relleu a l'alcaldia. De fet, el trànsit, juntament amb el soroll i el servei d'autobusos urbans, són alguns dels aspectes del municipi on la valoració dels santcugatencs ha millorat.

En paraules del tinent d'alcalde de Territori, Medi Ambient i Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, els santcugatencs 'han notat que la ciutat és una mica més amable'. Per això ha tret ferro dels indicadors que han empitjorat lleugerament els resultats i ha posat en valor aspectes com la millora de la percepció de la Policia Local i el grau de satisfacció dels santcugatencs, que diu, donen un notable al fet de viure al municipi. Amb tot, diu, són uns resultats que 'no preocupen, però que ocupen'.

Estat general de la ciutat
La valoració de l'estat general de la ciutat és d'un 7,2, dues dècimes menys que a l'onada del febrer. Tots els indicadors; que valoren aspectes com la neteja, els equipaments i el manteniment urbà; es mantenen molt per sobre de l'aprovat tot i el lleuger descens en la percepció.

Mobilitat
Els aspectes relacionats amb la mobilitat estan entre els que han obtingut un millor resultat. La valoració del trànsit, que habitualment suspenen els santcugatencs, obté un 5,3. De la mateixa manera, el soroll (7,1) i els autobusos urbans (6,4) també aconsegueixen millorar en la percepció. Només l'aparcament, amb un 4,5, suspèn, mentre que l'estat de la pavimentació dels carrers cau quatre dècimes. En aquest sentit, Puigdomènch ha recordat que s'està 'transformant la mobilitat i el ciutadà percep que el soroll i la contaminació lligada a la mobilitat va disminuint i que la mobilitat en transport públic millora'.

Seguretat
Un altre dels indicadors que obtenen millores és la seguretat ciutadana, a la qual els ciutadans en donen una nota mitjana del 6,5. De fet, la valoració de la Policia Local augmenta entre la població, amb tres dècimes més fins a arribar al 7,1. Entre la valoració de serveis generals, és l'únic que millora els resultats.

Alcaldia i equip de govern
Aquesta 37a onada de l'Observatori Sociològic s'ha realitzat al juliol a través d'un miler d'entrevistes vàlides amb quotes per sexe, edat i zona de residència. És la primera que coincideix amb Carmela Fortuny com a alcaldessa, a la qual els santcugatencs posen un 6,7 de nota, tot i que només un 35,3% de la població assegura conèixer la persona que està al capdavant del consistori. Una qualificació superior a la de l'equip de govern, que obté un 6,2. En tots dos casos són resultats similars a onades anteriors. 'Ens dóna un estupend marge de millora', ha conclòs Puigdomènech.






Joan Puigdomènech

Estem transformant la mobilitat i el ciutadà percep que el soroll i la contaminació lligada a la mobilitat va disminuint i que la mobilitat en transport públic millora.

Joan Puigdomènech

Un altre dels temes és la caiguda espectacular del coneixement que té la ciutadania de la seva alcaldessa. En dona un estupend marge de millora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.