Les Planes disposarà de transport públic a demanda


  • Comparteix:

El transport a demanda arriba a les Planes

El transport a demanda arriba a les Planes

El veïnat de Can Cortés, Can Borrull i també de Buscarons (La Floresta) disposarà a partir de novembre d'un servei d'autobús a demanda. Serà amb una prova pilot que gestionarà, de la mateixa manera que es fa a Can Barata, l'empresa Shotl. S'ha anunciat aquest dijous al consell de barri de les Planes, on també s'ha programat una reunió informativa al respecte per als habitants de la zona que tindrà lloc el 17 d'octubre a les sis de la tarda al casal del districte. Els detalls de la iniciativa els ha donat el responsable de Mobilitat de l'Ajuntament, Albert Muratet.

Soterrament del cablejat elèctric i telefònic
L'Ajuntament ja treballa per soterrar el cablejat elèctric i telefònic a les Planes, com a compliment d'una moció institucional. Una de les primeres actuacions serà el soterrament complet d'un tram de línia aèria d’electricitat i enllumenat als carrers del Molí i de Miralluny. El projecte, ja redactat, pressuposta el treball en 105.000 euros.

Després d'aquest, es redactaran més projectes per fer efectiu el soterrament a la major part del districte. El director de l'àrea d'Urbanisme, Toni Serra, ha lamentat que l'elèctrica Endesa no sigui 'prou col·laborativa' per tirar endavant aquesta iniciativa. Serra ha recordat que el marc legal empara l'Ajuntament, al menys, perquè la companyia garanteixi les bones condicions del cablejat aeri.

Pel que fa a la línia telefònica, la companyia Telefònica engegarà actuacions per soterrar el cablejat. Una de les primeres serà al sector del carrer del Doctor Modrego.

Nomenclàtor
La majoria d'entitats del consell de barri han rebutjat que el carrer de Doctor Modrego passi a dir-se de Mossèn Pere. No estan en contra que una via del districte dugui el nom de Pere Grau, sinó del fet que aparegui la denominació de 'mossèn'. Es dóna el cas que les pistes esportives de les Planes es diuen Espai Pere Grau, fet que no permet denominar un altre espai de la zona amb aquest mateix nom.

Pel que fa a la pista esportiva, a la sessió participativa s'ha donat compte que ja han començat les obres dels vestidors. Són uns treballs que duraran cinc mesos i que habilitaran una sala per fer-hi activitats. També s'ampliarà l'espai del bar i el vestidor de l'àrbitre serà un espai diàfan que es podrà usar com a magatzem. Els lavabos de les pistes d’adequaran perquè siguin accessibles.

Can Borrull
Està previst que les obres d'urbanització de Can Borrull acabin entre el març i l’abril de l’any que ve. De moment s'ha renovat el clavegueram d'un sector i s’han fet les canalitzacions per renovar els serveis. Durant aquest trimestre començaran els treballs d'arranjament de la riera.




Albert Muratet

Estem convençut que funcionarà bé perquè tenim l'experiència de Can Barata.

Toni Serra

L'actuació es farà al carrer de Miralluny i del Molí. És un espai on es pot fer una actuació de soterrament total, però serà molt costosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.