Valldoreix tindrà un carrer de l'1 d'octubre


  • Comparteix:

Moment de la sessió

Moment de la sessió

Valldoreix tindrà un carrer de l'1 d'Octubre, en concret al tram de l'actual carrer Sant Albert entre el carrer Tibidabo i la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer. Així ho ha aprovat aquest dijous la junta de veïns del territori, en un ple en què també s'ha debatut la millora de les condicions laborals del personal de l'EMD i s'han tirat endavant dues propostes d'ERC-MES per afavorir la mobilitat en bicicleta i els vehicles elèctrics.

La primera sessió ordinària després de les vacances d'estiu ha començat amb el debat d'una moció del PDeCAT-Actuem per anomenar un tram de l'actual carrer Sant Albert carrer de l'1 d'Octubre, per 'recordar' uns fets 'd'especial rellevància' com el referèndum de l'any passat. La proposta ha tirat endavant amb un únic vot en contra de la vocal de Cs, Anna Cano, que ha argumentat que 'no hi ha res a celebrar' perquè l'1 d'octubre de 2017 'va ser un dia trist' en què 'es va posar de manifest' la 'fractura social' per la qual assegura que la resta de representants 'hi treballa activament'. El vocal d'ERC-MES, Noël Climent, ha contestat a Cano assegurant que el partit taronja és 'poc democràtic' i 'anticatalà'.

També Cs ha estat l'únic que ha votat en contra d'una proposta de la CUP-PC per donar suport al dret a vot de totes les persones residents, fent referència principalment a les estrangeres amb una demanda original de la plataforma SOS Racisme. La vocal del partit taronja ha al·legat que és un discurs 'de cara a la galeria' i que haurien de 'parlar de problemes reals'.

A més, la junta de veïns ha aprovat dues propostes d'ERC-MES pel que fa a la mobilitat. En primer lloc la de fer de Valldoreix una vila ciclable, afavorint els carrils per a bicicletes, amb l'única abstenció de Cs. La que s'ha aprovat per unanimitat ha estat la del foment als vehicles elèctrics, amb la instal·lació d'algun punt de càrrega i una campanya per explicar els beneficis que comporten.

De la seva banda, el ple ha denegat la proposta de Cs per lluitar contra la vespa asiàtica, després que des de l'equip de govern s'ha demanat al partit taronja que deixés la moció sobre la taula per treballar-la amb nous informes dels tècnics.

Finalment, la modificació del conveni col·lectiu del personal laboral i funcionari de l'EMD ha provocat un debat entre els vocals de la CUP-PC i els membres de l'equip de govern i també treballadors de la casa, que han intervingut en el torn del públic. Des del partit anticapitalista s'ha retret la manera com ha portat la negociació l'equip de govern per la reducció de la jornada de treball a 35 hores setmanals amb el manteniment del sou. Un representant dels treballadors, Juanjo Cortés, ha explicat que la millora no és fruit de cap 'descontent' dels empleats, tot i que ha explicat que l'esperaven després de 'patir les retallades'.




Anna Cano

No hi ha res a celebrar. Va ser un dia trist en què es va posar de manifest aquesta fractura social per la qual vostès hi treballen activament. No hi ha una majoria social darrere.

Noel Climent

Li surt aquesta vena poc democràtica que té el seu partit, creat únicament com a partit anticatalà. Estan en contra de tot el que vagi en la línia de millorar l'autogovern o expressar sentiments no espanyols.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.