L'Ajuntament proposa la congelació d'impostos, taxes i preus públics per l'any que ve

Les ordenances fiscals mantindrien de 2019 bonificacions socials, econòmiques, mediambientals i d'habitatge


  • Comparteix:

Les ordenances han de passar ple ple d'octubre / Foto: Localpres

Les ordenances han de passar ple ple d'octubre / Foto: Localpres

L'equip de govern vol que l'any que ve els impostos, les taxes i els preus públics es mantinguin igual que aquest any. Amb aquesta congelació, l'executiu local vol descarregar 'pressió fiscal a les famílies' i afavorir la dinamització econòmica. Els detalls de les ordenances fiscals de 2018, que han de passar pel ple d'octubre i que se sotmetran a les al·legacions per part de l'oposició, les ha presentat el regidor d'Economia i Hisenda, Carles Brugarolas.



Una de les mesures per alleugerir l'impacte fiscal és mantenir les subvencions i bonificacions que s'apliquen fins ara, en els àmbits social, d'habitatge, de medi ambient i també quant a la dinamització econòmica. Una de les novetats, però, és que no se seguirà oferint bonificacions per als vehicles de gasoil, ja que ara per ara es considera que són contaminants.

El titular de l'àrea d'Economia i Hisenda ha destacat que la de Sant Cugat és 'una economia molt forta', fet que es prova per l'arribada de noves empreses i per la creació de llocs de treball. En tot cas, Brugarolas ha reconegut que cal mantenir-se alerta per si la situació econòmica general fa una davallada. Des de l'Ajuntament es posa en valor un endeutament 'baix', del 53%, 22 punts percentuals per sota del límit legal, així com que es paga als proveïdors en un termini de 40 dies, 20 menys del topall permès.

El romanent de tresoreria és positiu, de 2,2 milions d'euros.


Carles Brugarolas

Toca ser prudent, com sempre. Hi ha alertes clares per als exercicis propers. Dit això, l'economia de Sant Cugat és molt forta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.