La CUP-PC carrega contra la gestió de Promusa

Els anticapitalistes demanen una aposta 'valenta' en habitatge


Temes relacionats

L'habitatge públic comença a caminar a la Floresta ( 4/oct/18)

Calvet referma el compromís de fer habitatge públic a la Floresta i s'alia amb el veïnat per treballar plegats (14/des/17)


  • Comparteix:

Xavier Humet i Núria Gibert en roda de premsa

Xavier Humet i Núria Gibert en roda de premsa

La CUP-PC reclama una vegada més a l'Ajuntament una aposta 'valenta' i 'prioritària' pel que fa al finançament i les inversions en matèria d'habitatge. La coalició assenyala la 'mala gestió' de Promusa, que asseguren que 'necessita una reestructuració', en tractar-se d'una empresa 'poc solvent', 'poc transparent' i que 's'autoconsumeix'.

El representant de la CUP-PC al consell de Promusa, Xavier Humet, ha assegurat que 'no s'està sent conseqüent' des de l'Ajuntament amb 'els anuncis que es fan' per afavorir l'habitatge públic de lloguer. De fet, tant Humet com la portaveu cupaire, Núria Gibert, han qualificat la situació d''extrema' pel que fa a l'habitatge a Sant Cugat i tots dos han lamentat que cada vegada tenen 'menys marge' per incidir en la gestió pública de l'habitatge. Gibert considera que els plans d'habitatge promoguts pel consistori són 'manifestament insuficients' i ha posat èmfasi en la necessitat de 'prioritzar inversions' per evitar 'l'expulsió' dels santcugatencs de la ciutat.

Polèmica pel canvi de propietat d'uns solars
Segons la CUP-PC, aquest dilluns s'ha 'consolidat la venda' de quatre solars de la Floresta a l'Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), com a conseqüència d'un crèdit d'aquesta entitat a Promusa del 2013.

Segons assegura la CUP-PC aquesta 'venda' implica, a més de la pèrdua de gestió del parc d'habitatge, una pèrdua econòmica de gairebé 1,9 milions d'euros ja que, segons explica el partit, Promusa obtindrà 1,9 milions d'euros quan el valor patrimonial dels quatre solars era de 3,8 milions. Els anticapitalistes expliquen que a aquella zona s'haurien d'haver fet 177 habitatges amb poc més de 13.000 metres quadrats de sostre edificable i que l'IMPSOL no els garanteix que aquests pisos siguin de lloguer.

Resposta de l'Ajuntament
De la seva banda, el tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, ha assegurat a Cugat.cat que 'no es ven absolutament res' i que el préstec de l'IMPSOL del 2013 li va servir a l'empresa municipal per 'subsistir' i solucionar 'els problemes de liquiditat'. Promusa va posar llavors com a aval sis solars, dels quals l'any passat en va recuperar dos. Pel que fa als quatre restants, situats a la Floresta, Puigdomènech ha explicat que 's'està negociant' una nova pròrroga de dos anys per retornar el préstec i, d'aquesta manera, evitar el canvi de titularitat i 'rescatar' els solars. Tot i això, el tinent d'alcalde ha indicat que 'en el pitjor dels casos', el conveni amb l'IMPSOL obligaria l'ens a fer habitatges protegits de lloguer en aquella zona.








Xavier Humet

Critiquem aquesta venda i la seva mala gestió, però sobretot critiquem que no s'està sent conseqüent amb allò que es diu que es farà, una gran aposta per l'habitatge públic de lloguer.

Núria Gibert

Jo no diria incidir en el mercat perquè amb el percentatge de parc públic que tenim la llei de l'oferta i la demanda segueix imperant, però si volem fer front i tenir una certa cobertura d'urgència en habitatge de protecció oficial, s'ha de pensar en finançament i en priorització.

Joan Puigdomènech

El traspàs de la propietat per fer front a aquest préstec, que el 2013 va reforçar el paper de Promusa, en dos anys crec que serem capaços de retornar-lo i, per tant, no es consumarà.

Joan Puigdomènech

En moments difícils hem acceptat un préstec que anem retornant. I en els pitjor dels casos, si no arribéssim a temps de pagar la totalitat del préstec, que no passarà, IMPSOL ha de fer habitatge protegit de lloguer en aquests solars, és a dir que no desapareix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.