Cs demana aturar el projecte del carril bici a l'hipòdrom i reavaluar-lo

El tall afectaria la part est de la rotonda, entre la carretera de Rubí i Vallespir / Foto: Lluís Llebot

Política

Publicat el 9/oct/18 per Martí González

Cs sol·licitarà al ple que aturi l'actual proposta de traçat del carril bici que ha d'unir Sant Cugat amb Rubí en el seu pas per la rotonda de l'hipòdrom. El grup municipal presenta una moció per 'repensar' la iniciativa, que considera 'irresponsable' i feta 'a correcuita', ja que 'empitjorarà el trànsit' en una 'zona conflictiva' d'entrada i sortida a la ciutat.

El projecte, que rep una subvenció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), implica, segons el partit taronja, el tall d'un tram de la rotonda de l'hipòdrom entre la carretera de Rubí i el carrer de Vallespir, per garantir la mobilitat de vianants i ciclistes, que travessarien la rotonda per accedir a l'àrea de Can Castanyer. Un fet que provocarà, alerta la formació, una 'pèrdua de diners públics' per 'arreglar' la situació més endavant, així com 'problemes de seguretat' per a ciclistes i vianants i de sostenibilitat, ja que el trànsit 'seria encara més dens'.

El portaveu del grup municipal, Aldo Ciprian, ha explicat que 'demanen alternatives' als tècnics perquè la construcció al carril bici no afecti el trànsit rodat. Ciprian ha remarcat que el partit està 'a favor de la mobilitat sostenible' i de les bicicletes, però sense 'empitjorar la situació' per als santcugatencs que treballin fora del municipi.

Tal com ha explicat el regidor taronja Sergio Blázquez, la moció demana fer una 'avaluació integral' i 'actualitzada' de l'impacte de les actuacions dutes a terme per l'equip de govern pel que fa a la mobilitat. Blázquez ha definit les demandes de Cs de 'sentit comú'. El text, basant-se en aquest estudi, insta el govern municipal a proposar 'alternatives viables' per al carril bici en aquest sector que 'en un futur proper puguin resultar més eficients'. Els regidors del grup municipal tenen 'la sensació' que la moció no tirarà endavant al ple de dilluns, tot i que intentaran 'convèncer la resta de grups'.


DECLARACIONS

Aldo Ciprian

Hi ha moltes alternatives, estic segur que si els nostres tècnics s'hi posen, ho poden fer. No es pot fer tot a correcuita, perquè, tot i que tenim 200.000 euros de subvenció, ens costarà mig milió arreglar allò que s'ha fet malament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio