L'estudi de les JERC conclou que a Sant Cugat pocs vehicles porten algun distintiu nacionalista


  • Comparteix:

Entre els que sí que en porten, destaquen el 'CAT' i el burro català

Entre els que sí que en porten, destaquen el 'CAT' i el burro català

La gran majoria de santcugatencs no porten cap distintiu nacionalista en el seu vehicle. Entre els que sí que en porten, els distintius catalanistes destaquen, amb més d'un 90%, per sobre dels espanyolistes. Aquestes són les principals conclusions que s'extreuen de l'estudi realitzat per la secció local de les JERC per conèixer el nivell d'utilització dels distintius a les matrícules dels santcugatencs.

La campanya de les JERC ha durat un parell de mesos i ha consistit en l'elecció de mil vehicles de Sant Cugat i els districtes per comprovar si portaven algun tipus de distintiu de caire nacionalista. Així mateix, s'ha completat l'estudi amb 100 enquestes fetes a peu de carrer per conèixer si la gent està assabentada de la problemàtica de les matrícules i dels adhesius nacionalistes. Ho explica la membre de la secció local de les JERC, Gemma Mayol.

Gemma Mayol

La campanya ha consistit en informació al carrer, amb paradetes, explicant lo del CAT i donant-lo si ho volien


Com s'extreu de l'estudi, la gran majoria de santcugatencs -un 89%- no porten cap distintiu nacionalista al seu vehicle. Entre el reduït grup que sí que incorpora adhesius, 9 de cada 10 són de caire catalanista, i la resta llueixen la 'E' d'Espanya o el conegut 'toro' d'Osborne.

Els resultats de les 100 enquestes realitzades evidencien però que el 75% dels enquestats portaria el CAT si el tinguessin. De l'enquesta se n'extreu, també, que els santcugatencs coneixen la problemàtica de les matrícules entre la 'E' i el 'CAT', i més del 90% es posicionen en contra de l'obligatorietat de portar la 'E' sense cap distintiu català.

Gemma Mayol ha volgut remarcar, a més, els objectius que es buscaven a l'hora d'endegar-se aquesta campanya. L'escoltem.

Gemma Mayol

Per una part fer un estudi de que en pensa la gent i com ho viu, i de l'altra aconseguir que la gent mostri pacíficament que està en contra de la 'E' a les matrícul·les


La secció local de les JERC no insistirà més en aquesta campanya per centrar-se en d'altres temes com el de l'Estatut o el de la Constitució europea, però seguiran proporcionant els adhesius del CAT a qui en vulgui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.