El PSC dirà 'no' als pressupostos a l'espera de 'gestos polítics' de l'equip de govern

Hi veu 'retallades encobertes' i demana centrar-se en temes com l'ocupació i la seguretat


Temes relacionats

El pressupost de 2019 reforçarà l'accés a l'habitatge, la seguretat i l'atenció a les persones (28/set/18)


  • Comparteix:

Soler, al local del partit / Foto: PSC

Soler, al local del partit / Foto: PSC

El PSC no donarà suport als comptes del 2019 en el ple de dilluns a l'espera de 'gestos' de l'equip de govern. L'exsoci de govern recrimina al PDeCAT-Demòcrates no haver desenvolupat els últims pressupostos tal com s'havien acordat 'verbalment' amb els socialistes. En l'aprovació dels comptes de 2018, ja amb el PSC fora del govern, els socialistes van votar a favor per corresponsabilitat en la gestió prèvia.

En una roda de premsa aquest dimecres, el portaveu municipal, Pere Soler, ha manifestat també que veu 'retallades encobertes' en els números, xifrats en 132,1 milions d'euros, un 1,9% menys que l'any passat. El socialista critica aquest decreixement, així com l'augment d'un 2,5% en el pressupost ordinari, que considera un 'aprimament' per a la resta de partides de serveis. També veu innecessari disposar d'un romanent i creu que 'l'endeutament sostingut' que té la ciutat possibilitaria assumir més deute.

De fet, calcula que amb l'augment d'un 8% del deute s'aconseguiria disposar de més de 10 milions d'euros. Uns diners, que al seu parer, permetrien no ofegar les partides dels serveis i apostar per temes que considera primordials com l'habitatge, la seguretat, la tecnologia, la innovació i l'ocupació, cartera que portava Soler i de la qual ha dit que el govern ara no se n'ocupa. Unes consideracions que ja han traslladat al regidor d'Economia, Carles Brugarolas.

Pel que fa a l'àmbit de les partides socials, el portaveu socialista ha explicat que veu amb bons ulls els números previstos. Tot i això, ha reiterat la intenció del PSC de votar en contra dels comptes a l'espera que el PDeCAT-Demòcrates sigui lleial a les converses pressupostàries d'ara fa un any.

Pere Soler és l'únic candidat del PSC a l'alcaldia després d'haver aconseguit el 72% dels avals de l'agrupació local del partit.


Pere Soler

Hem estat lleials a allò que vam votar i subscriure. No ens hem vist correspostos tampoc amb allò que vam acordar en el seu moment i que amb compromís verbal es va assumir que es tiraria endavant un cop trencat el pacte de govern. No veiem gestos que ens facin pensar que les paraules no se les emporti el vent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.