El pressupost municipal de 2019, a l'espera de les al·legacions dels grups municipals

L'aprovació inicial del document ha prosperat amb les absetencions d'ERC-MES, la CUP-PC i el regidor no adscrit Xavier Cortés


Temes relacionats

Pas endavant del ple per consolidar les ordenances fiscals de 2019 (15/oct/18)


  • Comparteix:

Els pressupostos comencen a prendre forma

Els pressupostos comencen a prendre forma

L'equip de govern ha superat el primer tràmit per fer realitat els pressupostos municipals de 2019. El ple municipal, amb vots a favor del PDeCAT-Demòcrates, abstencions de la CUP-PC, ERC-MES i del regidor no adscrit Xavier Cortés i vots en contra de la resta de grups, ha aprovat inicialment el document. Malgrat la llum verda, l'oposició ha criticat que els comptes presentats per l'executiu 'no responen a les necessitats de la ciutadania', tal com ha verbalitzat el regidor de la CUP-PC Ignasi Bea.

ESCOLTA-HO

El PP considera que les partides en seguretat i manteniment no són suficients, mentre que Cs lamenta que hi ha 'un dèficit' en polítiques socials. Les dues formacions, a més, rebutgen que els comptes financiïn 'entitats polítiques' com l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Òmnium Cultural.

Un dels canvis de posicionament més destacat és el del PSC. Si l'any passat els socialistes formaven part de l'equip de govern a l'hora de donar llum verda als pressupostos, enguany el portaveu, Pere Soler, ha anunciat la seva negativa a l'aprovació inicial per l'incompliment d'acords, assegura, per part de l'equip de govern. Un argument compartit per ERC-MES, tal com ha dit el regidor Ferran Villaseñor, que reclama a més una partida 'clara' destinada a garantir l'accés a l'habitatge.

Els grups han coincidit a assenyalar i criticar una caiguda pressupostària respecte a l'any passat. El regidor d'Economia i Hisenda, Carles Brugarolas, ha rebatut argumentant que l'any passat es va fer una reserva extraordinària de quatre milions d'euros per a la construcció de l'edifici de l'escola La Mirada. Sense aquesta dotació, els pressupost ordinari registraria un augment del 2,5%.

Amb aquesta aprovació inicial, el període per presentar al·legacions per part dels grups municipals està obert. El debat per aprovar definitivament els comptes tindrà lloc abans que acabi l'any.




Ignasi Bea

Aquest pressupost no garanteix les necessitats bàsiques de la població. Amb el marc d'ingressos que tenim això no es garanteix.

Carles Brugarolas

He insistit molt que el pressupost no baixa. Puja un 2%, que amb la inflació que tenim és pràcticament un 0%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.