Sant Cugat obrirà els patis de les escoles i instituts fora de l'horari lectiu


  • Comparteix:

Pati de l'escola Santa Isabel / Foto: escola Santa Isabel

Pati de l'escola Santa Isabel / Foto: escola Santa Isabel

Sant Cugat se suma al projecte de 'Patis Oberts', que ja funciona de forma similar a ciutats de l'entorn com Barcelona i Terrassa. A través d'una proposta del grup d'ERC-MES esmenada pel PDeCAT-Demòcrates, el ple s'ha compromès a obrir els patis de les escoles i instituts santcugatencs fora de l'horari lectiu per fer diverses activitats organitzades per la comissió representativa del Pla Educatiu d'Entorn amb la participació dels equips directius des centres, les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA), el Consell de Joves 13-16 i el teixit associatiu.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ i LES ESMENES APROVADES

De fet, la principal esmena de l'equip de govern implica la participació del Pla Educatiu d'Entorn en l'elaboració del projecte. El regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, ha explicat que les esmenes 'han millorat la redacció de la moció', tot i que ha lamentat que s'hagi perdut el termini que marcaven els republicans, d'impulsar-lo abans que acabi el mandat.

Gómez ha explicat que obrir els patis 'és una oportunitat per facilitar i potenciar les cures' a la ciutat. A més, ha destacat que el projecte té 'moltes potencialitats' si 'es gestiona de forma adequada' per 'generar solidaritat i sentiment de comunitat de forma transversal entre infants, jovent i famílies'.

Malgrat que tots els grups ho han vist com una 'bona idea', el PP s'ha abstingut per dubtes a l'hora de portar-lo a la pràctica, mentre que Cs hi ha votat en contra perquè el text incorporava en dues ocasions el terme 'Països Catalans'. En aquest sentit, el grup municipal ha presentat unes esmenes per substituir la formulació per 'Catalunya' que ERC-MES no ha acceptat. Segons ha explicat el regidor taronja Sergio Blázquez, amb decisions com aquesta els republicans 'resten més que sumen'.




Èric Gómez

Obrir els patis de les escoles és una oportunitat per facilitar i potenciar les cures a la nostra societat. És un espai de lleure, no dirigit, segur, respectuós i saludable i si es gestiona de forma adequada pot generar solidaritat i sentiment de comunitat de forma transversal entre infants, jovent i famílies. Té moltes potencialitats i creiem que val la pena implementar-la.

Sergio Blázquez

Crec que de vegades teniu l'oportunitat de decidir si sumar i arribar a consensos amplis i en aquest cas és al contrari. Segons la meva modesta opinió, amb decisions com aquestes el que feu és restar. No ens podrem sumar a la moció si cauen les nostres esmenes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.