L'Ajuntament avaluarà la implantació de la Història Clínica i Social Compartida

És una eina que aglutina dades dels ciutadans per fer un diagnòstic mèdic transversal


  • Comparteix:

La transversalitat de les dades permetrà una millor avaluació del pacient / Foto: ACN

La transversalitat de les dades permetrà una millor avaluació del pacient / Foto: ACN

Sant Cugat estudiarà la possibilitat d'implementar el projecte d'Història Clínica i Social Compartida. L'objectiu és recollir dades per conèixer de quina manera repercuteix la desigualtat social a la salut de les persones. Per aquest motiu, la Història Clínica i Social compartida és una eina que aglutina informació provinent d'àrees amb implicació de l'Ajuntament com els serveis socials, l'habitatge i l'educació, entre d'altres. La proposta, original d'ERC-MES, ha acabat esdevenint institucional perquè s'hi han sumat tots els grups.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La tinenta d'alcalde de Cicles de Polítiques de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, ha posat en valor la tasca de l'Ajuntament i ha explicat que aquest va ser 'pioner' en portar un equip de Serveis Socials al CAP del Turó de Can Mates, precisament, perquè metges i treballadors socials compartissin informació.

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha cregut que aquesta mesura hauria d'implantar-se a nivell de país. Des de ICV-EUiA, la regidora Roser Casamitjana, ha parlat dels bons resultats que està donant el projecte d'Història Clínica i Social Compartida a altres municipis on ja s'ha implantat com Barcelona. Tot i això, Casamitjana ha mostrar alguns recels vers l'explotació de les dades i la feina administrativa que comporta.

Des de Ciutadans, la regidora Múnia Fernández-Jordán ha cregut que es tracta d'una bona proposta i la regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente ha destacat que es tracta d'una eina 'interessant' però ha remarcat que la moció està 'poc definida'. El portaveu del PP, Àlvaro Benejam no es trobava a la sala de plens així que no va poder ni votar i rebatre la moció.




Roser Casamitjana

La implentació de la Història Clínica informatitzada ara fa 25 anys va ser el primer pas per arribar, amb el temps, a una possible Història Clínica Social Compartida. En aquell moment va estar i continua estant envoltat d'un debat sobre què es registrava, qui ho registrava, qui ho podia llegir i qui ho podia consultar. Malauradament la majoria d'aquests dubtes continuen sense resoldre's.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.