300 persones no obliden l'any a presó dels 'Jordis'

Exigeixen la llibertat de tots els presos i demanen 'implementar la República'


  • Comparteix:

Unes 300 persones han marxat aquest dimarts en silenci pel centre de Sant Cugat per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart en el primer aniversari del seu empresonament. Els manifestants han reclamat a la justícia espanyola 'l'alliberament immediat' dels dos líders civils en una marxa que ha començat a la plaça de la Vila i ha acabat a la plaça de l'U d'Octubre amb un acte reivindicatiu.

Allà, els representants locals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural han llegit dos manifestos a favor de la llibertat dels dirigents d'ambdues entitats. El president de l'ANC, Xavier Palet, ha llegit un escrit d'un membre de l'ANC de les Terres de l'Ebre en què ha lloat la dignitat dels empresonats i ha retret als representants polítics catalans 'no fer efectiva la República'. 'Som molts catalans els que ens emmirallem en vosaltres', ha llegit.

De la seva banda, el president local d'Òmnium, Lluís Bonet, ha recordat el dia en què els líders civils van entrar a presó i ha fet una crida al govern espanyol perquè exigeixi a la justícia el seu alliberament. 'No us plorem, us reivindiquem', ha afegit Bonet, que també ha volgut traslladar perseverança als assistents en la lluita per 'la República catalana'.

La nota musical de l'acte l'ha posada el músic Roger Español, ferit per les càrregues policials del 1-O. Español ha interpretat diverses peces amb saxo. Una d'elles 'Bésame Mucho', per reivindicar 'més petons i menys porres'.

Entre els assistents també hi ha hagut l'alcaldessa Carmela Fortuny, que ha qualificat la jornada de trista, però a la vegada de reconfortant i perseverant. 'Ens dóna un combustible que hem de fer arribar als Jordis', ha dit Fortuny.

L'acte ha acabat amb una intervenció en vídeo dels exconsellers Meritxell Serret i Lluís Puig, així com de l'expresident Carles Puigdemont, que ha agraït la persistència ciutadana i s'ha mostrat convençut de l'alliberament immediat dels dos líders. En acabar, els assistents també han interpretat 'Els Segadors'.

Minut de silenci

Aquest dimarts al matí, una quarantena de persones, a les quals s'han afegit membres de l'equip de govern, també han expressat el seu suport a Cuixat i a Sànchez en una concentració convocada per la secció local de l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC), que ha recordat com cada mes els dos exdirigents.

Minut de silenci dels Jordis / Foto: Cugat.cat
Minut de silenci Jordis / Foto: Cugat.cat









Xavier Palet

Ho vau donar tot per escoltar el poble i complir el mandat democràtic. Per això, tots ens sentim cupables perquè ho vam començar i és per vosaltres que avui sou entre reixes.

Lluís Bonet

Jordis, ha est un any dur i intens, però ple de dignitat i autoestima. No us plorem, us reivindiquem. Ho vam fer i hi tornariem.

Carmela Fortuny

Actes com aquests ens donen energia, combustible que enviem a tots els presos i totes les preses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.